Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

0

Η εταιρία αρχιτεκτονικής MVRDV αποκάλυψε ορισμένα σχέδια από τους δίδυμους πύργους στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, οι οποίοι θα είναι κατασκευασμένοι ως μη ευθυγραμμισμένες πολυκατοικίες και εξωτερικά θα είναι «καλυμμένοι» με τεράστιες, διαδραστικές γιγαντοοθόνες. 

Τον σχεδιασμό αυτών των πανύψηλων ουρανοξυστών, εκ των οποίων ο ένας θα φτάνει τα 337 μέτρα και ο δεύτερος τα 280, έχει αναλάβει, πέρα από την MVRDV, και η CHY Architecture Urban Landscape με στόχο φυσικά να δοθεί νέα πνοή στην περιοχή Zhongzheng της πρωτεύουσας. 

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις. Γι'αυτό το λόγο, λοιπόν, έχουν - κάπως πρώιμα - χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις.

«Φτάνοντας κανείς αυτήν τη στιγμή στον κεντρικό σταθμό της Ταϊπέι αντικρίζει μια απογοητευτική κατάσταση. Η περιοχή αυτή, δηλαδή, δεν αποκαλύπτει άμεσα όλη τη γοητεία και την ποιότητα ζωής μιας μεγαλούπολης, όπως η Ταϊπέι», αναφέρει ο Winy Maas, συνιδρυτής της MVRDV. 

«Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης, έτσι όπως πραγματικά του αξίζει, δηλαδή σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία, δηλαδή στο κάτω μέρος οι όροφοι είναι σε πιο «ανθρώπινη κλίμακα», προκειμένου να συνδέονται αρμονικά με τα υπόλοιπα κτίρια, ενώ ανεβαίνοντας οι όγκοι των ορόφων είναι μεγαλύτεροι. Μάλιστα, σε όλους τους κάτω ορόφους των κτιρίων θα υπάρχουν ακόμη καταστήματα λιανικής.

Αντιθέτως, οι πάνω όροφοι, που είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος, θα περιλαμβάνουν γραφεία, κινηματογράφους και δύο ξενοδοχεία. Εκτός αυτού, ο ανατολικός πύργος είναι κατά βάση σχεδιασμένος για τους «νέους ταξιδιώτες», ενώ ο δυτικός απευθύνεται σε μια πιο εκλεκτή κατηγορία ανθρώπων.  

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων

Οι ταράτσες των μοναδικών κτιρίων θα είναι γεμάτες με φυτά προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες υπέροχους χώρους για συναντήσεις και χαλάρωση. Η σύνδεση μεταξύ των διάφορων χώρων των κτιρίων θα γίνεται μέσα από κυλιόμενες σκάλες, αλλά και μέσω υπερυψωμένων διαδρόμων.

Σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει την «εξερεύνηση» από πλευράς των επισκεπτών, η εταιρία MVRDV έχει επιλέξει να χωρίσει τους διάφορους διαδρόμους με βάση το σκοπό και το τι παρέχουν, όπως για παράδειγμα το φαγητό, η διασκέδαση και ο αθλητισμός. Όλοι αυτοί οι διάδρομοι δίνουν και έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στα καταστήματα και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου.

Λόγω της κατασκευής των δίδυμων πύργων της Ταϊπέι αναμένεται επίσης να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση στις υπάρχουσες πλατείες που βρίσκονται τριγύρω. Παράλληλα, στόχος της εταιρίας, μέσα από την κατασκευή διάφορων δομών, είναι η διοργάνωση events και άλλων δημόσιων δρώμενων. 

«Στόχος μας είναι η αναδιαμόρφωση του κεντρικού σταθμού στην περιοχή της Ταϊπέι και η μετατροπή του σε έναν ξεχωριστό προορισμό για ψώνια, δουλειά ή και τουρισμό», προσθέτουν οι αρχιτέκτονες της MVRDV. 

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter

Με στοιχεία από το Dezeen 

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθηναία αρχιτέκτων Ελίζα Μάνωλα «μεταφράζει» την αγγλική εξοχή

Design / Η Ελίζα Μάνωλα ξαναζωντανεύει παλιά εξοχικά σπίτια της βρετανικής υπαίθρου

Με σεβασμό στην ιστορική αρχιτεκτονική τους, την ιδιαιτερότητα των τεχνοτροπιών και των λεπτομερειών τους, η Αθηναία αρχιτέκτονας προτείνει τον δικό της σύγχρονο σχεδιασμό, εγκαθιστά σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια μια αισθητική απαλλαγμένη από κλισέ.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ
Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT