Η μέρα που εγκαινιάστηκε η Εξέδρα Μουσικής στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης

Η μέρα που εγκαινιάστηκε η Εξέδρα Μουσικής στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Facebook Twitter
Eρμούπολη 1907
0

Έργο του μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Βιτάλη, με χορηγία του μεγαλεμπόρου Θεοδώρου Παγκάλου (1833 - 1915). Από πεντελικό μάρμαρο, διακοσμημένη με ανάγλυφα του Απόλλωνα και των Μουσών και δέκα φανοστάτες.


Στην πλατεία υπήρχε παλαιότερη ξύλινη εξέδρα, που είχε φθαρεί. Στα εγκαίνια της, η ορχήστρα των Φιλομούσων έπαιξε τον ύμνο της Ελευθερίας και αποσπάσματα από τη «Νόρμα» του Μπελίνι και τον «Τανχόυζερ».

Διαβάζω επίσης ότι η κατασκευή της εξέδρας έγινε με τέτοιο τρόπο που από μόνη της λειτουργεί ως ηχείο. Συγκεκριμένα κάτω από την εξέδρα υπάρχουν κενοί χώροι («πηγάδια») έτσι τοποθετημένοι που να λειτουργούν «προς εξασφάλισιν της ακουστικής των εκτελουμένων μουσικών συνθέσεων». — Σταυρ. Μπαλ.

Η μέρα που εγκαινιάστηκε η Εξέδρα Μουσικής στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Facebook Twitter
Η πλευρά απέναντι από το Δημαρχείο. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποια μέρη, που αλλάζουν λίγο στο χρόνο. Διακρίνεται ο ανδριάντας του Μιαούλη και η Εξέδρα Μουσικής. Αριστερά η οδός Ελ. Βενιζέλου, που οδηγεί στο λιμάνι. Το ψηλό κτίριο πίσω από τους φοίνικες ήταν το ξενοδοχείο "Κυκλαδικόν".

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM