Η κοσμοπολίτικη Ρόδος των sixties. Ιβίσκοι, γούστο και υψηλού επιπέδου τουρισμός

Η κοσμοπολίτικη Ρόδος των sixties. Ιβίσκοι, γούστο και υψηλού επιπέδου τουρισμός Facebook Twitter
Καρτ ποστάλ της εποχής
0

Μια μαγική εικόνα που αναδίδει καλοπέραση και γούστο. Είναι η χρυσή εποχή της Ρόδου. Οι Ιταλοί που την είχαν υπό την κατοχή τους την προόριζαν ως έναν τουριστικό προορισμό για εύπορους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η οικοδόμηση εμβληματικών κτιρίων, καθώς και του διάσημου Ξενοδοχείου των Ρόδων.

Υπήρξε αφορολόγητο σε πολλά προϊόντα, ιδρύθηκε τουριστική σχολή και δόθηκαν δάνεια για νέα ξενοδοχεία. Οι πτήσεις τσάρτερ έφεραν εκατοντάδες τουρίστες από τη Σκανδιναβία και το δολάριο έγινε το δεύτερο νόμισμα, λόγω του αμερικανικού στόλου που στάθμευε συχνά με χιλιάδες ναύτες στο νησί.

Σε όλα αυτά συνέτεινε η μεγάλη ομορφιά του φυσικού τοπίου, το καλοκαίρι που διαρκούσε πολύ, και φυσικά ο χαρακτήρας των κατοίκων που δέχτηκαν τα τουριστικά κύματα με ανοιχτό πνεύμα και φιλόξενη καρδιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM