Ο Mοses Archuleta των Deerhunter μάς λέει (κυριολεκτικά) δυο λόγια

Ο Mοses Archuleta των Deerhunter μάς λέει (κυριολεκτικά) δυο λόγια Facebook Twitter
Ο Mοses Archuleta παράλληλα με τους Deerhunter έχει και τη σόλο δουλειά του, το Moon Diagrams.
0

Οι Deerhunter είναι το indie rock συγκρότημα του φοβερού και τρομερού Brandfor Cox, ενός από τους χαρισματικούς και εκκεντρικούς μουσικούς της γενιάς του. Έφτιαξε το συγκρότημα το 2001, μαζί με τον Moses Archuleta (ντραμς, electronics), σαν ένα art project. Παρά το γεγονός ότι ο Cox πάσχει από το σύνδρομο Marfan και ότι η τραγωδία χτύπησε το γκρουπ από τα πρώτα τους βήματα –ο πρώτος μπασίστας τους, Justin Bosworth, έχασε τη ζωή του σε ένα σοβαρό ατύχημα με το skateboard του, αργότερα έχασαν και τον Josh Fauver– οι Deerhunter κατάφεραν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά αυτή την ατυχία και να γίνουν ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ σχήματα των αρχών των '00s. Και είναι και από τα πιο παραγωγικά, μια και το κάθε μέλος έχει ένα side-project με σόλο δουλειές τους, ο Cox το Atlas Sound, o Archuleta το Moon Diagrams κ.ο.κ. Φέτος, ως Deerhunter κυκλοφόρησαν το 8ο άλμπουμ τους με τίτλο «Why hasn't everything already disappeared?» και συμπεριέλαβαν και την Αθήνα για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

Οι Deerhunter κατάφεραν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά την ατυχία και να γίνουν ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ σχήματα των αρχών των '00s.

Οι περιβόητες εμφανίσεις του Cox στις συναυλίες περιλαμβάνουν καλοκαιρινά γυναικεία φορέματα και πασαλειμμένο ψεύτικο αίμα στο πρόσωπο του. Άγνωστο αν συνεχίζει τα ίδια καμώματα μέχρι σήμερα αλλά θα το διαπιστώσουμε από κοντά την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο Fuzz Club. Μπορεί ο ίδιος να μη μίλησε στα ελληνικά μέσα, αλλά βρήκε χρόνο να μας πει δυο λόγια ο Moses Archuleta.

Ο Mοses Archuleta των Deerhunter μάς λέει (κυριολεκτικά) δυο λόγια Facebook Twitter
Ο Cox έχει γίνει διαβόητος για τις εμφανίσεις του στις συναυλίες με καλοκαιρινά γυναικεία φορέματα.

— Πού σε βρίσκουμε;

Στα Starbucks της οδού Delaney 80, στη Νέα Υόρκη.

— Πώς αισθάνεσαι που είσαι σε μια από τις σημαντικότερες μπάντες των '00s;

#ευλογημένος.

— Τι είναι επιτυχία για σένα;

Η προσωπική εκπλήρωση των επιθυμητών ενεργειών και των σχεδιασμένων στόχων με έναν αληθινά καλλιτεχνικό τρόπο.

— Πώς είναι να δουλεύεις με τον Bradford Cox;

Δημιουργικά. Μια καλλιτεχνική πρόκληση, αλλά γι' αυτό τόσο ικανοποιητική.

— Πώς συνδυάζεις τη σόλο καριέρα σου με το συγκρότημα;

Με λιγότερο ύπνο.

Ο Mοses Archuleta των Deerhunter μάς λέει (κυριολεκτικά) δυο λόγια Facebook Twitter

— Ποιο είναι το πιο καινοτόμο πράγμα που έφεραν οι Deerhunter στην σκηνή;

Το reverse reverb.

— Τι άποψη έχεις για το χιπ-χοπ; Ακούς καθόλου;

Πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά και συναρπαστικά μουσικά είδη τα τελευταία 30 χρόνια. Ακούω από παιδί. Μου αρέσει περισσότερο το southern χιπ-χοπ μια και κατάγομαι από το Νότο. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται και να βγάζει τους πιο πρωτοποριακούς ήχους και προσεγγίσεις στη μοντέρνα μουσική. Από τους Outkast, Three 6 Mafia, DJ Screw μέχρι τους Young Thug, Playboi Carti κ.ά.

— Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν ακούει τόσο ροκ πια;

Νομίζω ότι είναι μια φυσική εξέλιξη σε συνάρτηση με το πόσο λιγότερο οργανικές, αναλογικές και απτές είναι οι εμπειρίες του κόσμου πλέον, λόγω των τάσεων της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων, και πώς αυτό επηρεάζει το γούστο του στη μουσική. Ομοίως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα κάνει την επιστροφή του επειδή οι άνθρωποι θα θελήσουν να βιώσουν τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω, μια και είναι περισσότερο βασισμένα σε μια σημερινή πραγματικότητα που φαντάζει όλο και πιο σπάνια, ακριβώς όπως το φαγητό και ο τρόπος που το καταναλώνουμε έχει γίνει πιο σημαντική διασκέδαση για τον κόσμο που ολοένα επικεντρώνεται σε αυτό.

Γιατί σας πήρε τόσο πολύ χρόνο να έρθετε στην Ελλάδα;

Δεν μας είχε ζητήσει κανείς να παίξουμε νωρίτερα!

— Πώς θα θυμάσαι την τελευταία δεκαετία;

Σαν μια μεγάλη, λυπητερή και απογοητευτική πορεία προς έναν αναπόφευκτο θάνατο και ένα αδιανότητο τίποτα.

 

Deerhunter - Death in Midsummer

Ιnfo

Deerhunter

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο-Ταύρος

Τιμή εισιτηρίου: 25€

Ώρα έναρξης 21:00

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM