Ο Τάσος άφησε πίσω του δύο παιδιά και τη Φάρμα Δοξάτου

Ο Τάσος άφησε πίσω του δύο παιδιά και τη Φάρμα Δοξάτου Facebook Twitter
0

 Ο Τάσος Καρκαντζέλης ξεκίνησε τη Φάρμα Δοξάτου, δίνοντας καθημερινές μάχες στη παραμελημένη ελληνική ύπαιθρο, αλλά δεν έμελλε να το πάει μακριά.


Τον πρόδωσε η καρδιά του, που χτύπαγε τόσο δυνατά για τον μεγάλο στόχο του. Άφησε πίσω του δύο έφηβους γιους και την ίδια τη Φάρμα Δοξάτου. Λίγοι γνώριζαν ότι πριν 1,5 χρόνο είχε χάσει τη γυναίκα του.


Φίλοι του και διαδικτυακοί γνωστοί του δημιούργησαν μια 'κλειστή ομάδα' στο Facebook, για να οργανώσουν μια στοιχειώδη υποστήριξη, κυρίως στους γιους του και δευτερευόντως για να βρεθεί ένα διάδοχο σχήμα που θα διαχειριστεί τη Φάρμα Δοξάτου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει πρόσβαση σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.


Ο Τάσος, μηχανικός στις σπουδές και με χρόνια εργασία σε βιομηχανίες τροφίμων, άφησε πίσω τους τις πόλεις για να ξεκινήσει τη Φάρμα Δοξάτου, σε οικογενειακή γη που ήταν χρόνια ακαλλιέργητη. Το εγχείρημά του, δεν ήταν μόνο ενδεικτικό της δύναμης του ανδρός, αλλά και των συνθηκών της Ελλάδας των Μνημονίων: παρά την κρίση, η ελληνική αγροκτηνοτροφική παραγωγή πέφτει διαρκώς τα πέντε τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων καλλιεργειών, της αύξησης του κόστους, της φυγής από την ύπαιθρο των παραγωγικών ανθρώπων.


Είναι συγκλονιστικό το σημείωμα που έγραψε στο προφίλ του Τάσου, ένα από τα δύο παιδιά του:

«Για όσους δεν πιστεύουν στα φαντάσματα, σας μιλάει ο γιος του Τάσου. Τον περασμένο Δεκέμβριο όλη η οικογένεια θρήνησε τον θάνατο της μητέρας μου. Την Τετάρτη έχασα τον πατέρα μου από ανακοπή καρδιάς. Του μιλούσα συνεχώς για το πως πρέπει να κόψει το κάπνισμα για να μην τον χάσουμε πιο νωρίς από ό,τι έπρεπε... Η μητέρα μου δεν κάπνιζε και ο καπνιστής πατέρας μου δεν πέθανε από το κάπνισμα... Μοίρα, Δικαιοσύνη, Θεός...όλοι γελάνε μπροστά στα σχέδια του ανθρώπου.

Το παρόν προφίλ θα κλείσει την επόμενη βδομάδα, Ευχαριστώ για την συμπαράσταση».

Ο Τάσος άφησε πίσω του δύο παιδιά και τη Φάρμα Δοξάτου Facebook Twitter
Πρόσωπα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ