4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους!
1

Crème Royale

Η γεύση έχει γαλλικό στυλ και τα πιο φρέσκα υλικά.

Το Crème Royale είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας! Η περίφημη μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και την πλούσια κρέμα είναι ένας από τους λόγους που το Crème Royale αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα. Ο χώρος, που θυμίζει παριζιάνικο στέκι, φιλοξενεί κάθε γευστική στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί, αφού εδώ θα πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς καφέδες.

Οι γευστικές δημιουργίες, οι οποίες παρασκευάζονται καθημερινά με επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο, όπως οι χειροποίητες πίτες, τα πεϊνιρλί και οι πίτσες, έχουν την τιμητική τους! Τα κρύα σάντουιτς ετοιμάζονται κάθε μέρα, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στη γαλλική κουζίνα, με το εκπληκτικό croque monsier. Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να γευθούν υπέροχες φρέσκες τάρτες σε αναπάντεχες γεύσεις.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να παραβλέψει το νέο πρότζεκτ «Artizan French Crepes», χειροποίητες κρέπες σε διάφορες παραλλαγές που ήρθαν για να μείνουν, αφού, όσοι τις δοκίμασαν, τις έχουν λατρέψει ήδη!

Crème Royale, Ελευθερίου Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 210 951 2200, FacebookInstagram

Drunk Duck

Εδώ η διασκέδαση δεν κάνει την πάπια...

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot .

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους εμπνευσμένο από ταινίες του Tim Burton, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck είναι το διαφορετικό στέκι της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.


Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα funk, soul και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, ενώ το Drunk Duck διοργανώνει κάθε εβδομάδα τα πιο must parties που μαζεύουν κόσμο απ' όλη την Αθήνα.

Το Quinta party κάθε Τετάρτη με μουσικές από τα '80s σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σε «σκουντάει» να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν το είχες σκοπό. Όσο για τους φανατικούς των ελληνικών ακουσμάτων, το απογευματινό πάρτι της Κυριακής σε ξεσηκώνει, κλείνοντας το Σαββατοκύριακο με τον πιο fun τρόπο. Όποια μέρα κι αν βρεθείς στη «μεθυσμένη πάπια», κάτι θα σε κάνει να αναφωνήσεις «what the duck?»

Drunk Duck, Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613, Facebook, Instagram

North Café

Με πυξίδα την ποιότητα!

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ η επένδυση των τοίχων με τούβλο, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές καρέκλες είναι κάποια από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Όταν έρχεται η ώρα του καφέ, εκείνη η ιερή στιγμή που θέλεις ό,τι καλύτερο, το North έχει να σου προσφέρει εκλεκτό specialty coffee που θα σε γεμίσει με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση του. Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους.

Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, τα ποτά και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου. Ήχοι funk, soul, jazz και blues συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα Σάββατα είναι αφιερωμένα σε ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν μέχρι το πρωί.

Εδώ και εννιά χρόνια οι άνθρωποι του North Café φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς τον χώρο και να προσφέρουν μια ενημερωμένη κάβα αλλά και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ένα ιστορικό σημείο που γίνεται σημείο αναφοράς στην Καλλιθέα!

North Café, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, Facebook, Instagram
 

Nana's Café

Το vintage στέκι που θα γίνει η καθημερινή σου συνήθεια.

4 μέρη που αγαπάμε στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ.

Το Café Νανά θα μπορούσε να λέγεται και Chez Nana, αφού η ατμόσφαιρα του χώρου σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι πίσω στη δεκαετία του '60 και του '70. Η vintage αισθητική με τις ταπετσαρίες στους τοίχους, τις αναπαυτικές πολύχρωμες πολυθρόνες και τα φωτιστικά που ζεσταίνουν κάθε γωνιά είναι αυτή που σε κερδίζει και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, όπου η ποιότητα αφορά κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, στο Café Νανά η ποιότητα αποτελεί τη βάση για τον εκλεκτό καφέ, τα ιδιαίτερα πιάτα, τις ετικέτες κρασιών αλλά και στα καθαρά ποτά και τα κοκτέιλ. Γιατί αυτός ο νέος all day χώρος σε αφορά κάθε ώρα της ημέρας, προσφέροντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα και κυρίως πολύ καλή ενέργεια.

Ακριβώς έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στα σύνορα ανάμεσα σε Καλλιθέα και Κουκάκι, σε περιμένουν στιγμές με ήχους soul, jazz και funk αλλά και ξεχωριστά events που διοργανώνονται κάθε τόσο για να αλλάξουν τη διασκέδασή σου. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το Café Νανά μας προσκαλεί σε μια γιορτή για τους τέσσερις μήνες λειτουργίας του με ένα ξεχωριστό μουσικό event. Παρέα μας θα είναι οι All Αround Jazz. Η Dioni Vertzayas στα φωνητικά, ο Tomas Musialowski στο σαξόφωνο και ο Στέλιος Κεφαλόπουλος στα πλήκτρα θα ντύσουν τη γιορτή του Café Νανά με ήχους από τον χώρο της pop, jazz και soul μουσικής και θα μας καλωσορίσουν σε αυτό το νέο all day στέκι.

Nana's Café,  Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα, 213 0993161, Facebook, Instagram

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως μερικοί να μη το γνωρίζουν...αλλά στην Καλλιθέα υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό που είναι ανοικτά τη νύχτα...πιο πολλά και από πιο "κοσμικές" περιοχές τύπου Χαλάνδρι, Γλυφάδα, αλλά και την γειτονική Νέα Σμύρνη.Π.χ. ο 24ωρος Γρηγόρης επί της Σιβιτανίδου. Από τους λίγους Γρηγόρηδες που λειτουργούν 24/7. Οι υπόλοιποι είναι στο Μοναστηράκι (απ'έξω από τον ΗΣΑΠ), στο Μπουρνάζι (πλατεία), στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Θηβών), στο Χαϊδάρι (επί της Αθηνών, σχετικά κοντά στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη) και στον Πειραιά στην Γρηγορίου Λαμπράκη. Μπορεί να μου διαφεύγει κανένας, αλλά αυτούς θυμάμαι. Επίσης υπάρχει και ένας άλλος φούρνος στην Θησέως, που λέγεται Street 211 (κοντά στον Οίκο τυφλών). Το Hollywood Street Food, στη διασταύρωση Σιβιτανίδου και Θησέως...δεν είναι το στυλ μου, αλλά γενικά προτιμάται από διερχόμενους οδηγούς απ'όσο έχω δει. Και υπάρχει και ο elias στις Τζιτζιφιές. Υπάρχουν βέβαια και διάφορα μεζεδοπωλεία και τέτοια, αν και προσωπικά δε τα έχω τσεκάρει γιατί δεν είναι του γούστου μου. Κατά τα άλλα σοκαρίστικα (με την καλή έννοια) που είδα την Καλλιθέα σε αφιέρωμα, γιατί πολλοί την θεωρούν τελείως μπας κλας περιοχή, πλην των ντόπιων και των γειτονικών περιοχών. Δεν είναι Γλυφάδα, αλλά έχει τη χάρη της ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες.