9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter
0

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Μια γλυκιά ιστορία από την Ανατολή σε τρατάρει καθημερινά στου Ψυρρή

Δύσκολο να μιλήσεις για το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ χωρίς να νιώσεις τους σιελογόνους αδένες να γεμίζουν υγρό και το μυαλό σου να φέρει ζωντανή την ανάμνηση από το τελευταίο γλυκό που γεύτηκες σε αυτό το γλυκοπωλείο που μοιάζει με σπίτι, καφενείο, στέκι και παρηγορητήριο για κάθε δύσκολη στιγμή, όταν απλώς θέλεις κάτι να σε καθησυχάσει.

Αυτά είναι τα γλυκά που ετοιμάζουν η Νάνσυ και ο Σεραφείμ στον υπέροχο χώρο τους δίπλα στην πλατεία Ψυρρή. Δεκάδες γλυκές συνταγές που εμπνέονται από την πολίτικη καταγωγή της οικοδέσποινας αλλά και προτάσεις που προκύπτουν από τους συνεχείς πειραματισμούς με τα υλικά.

Πειραματισμοί που πασπαλίζονται με απέραντη αγάπη και σερβίρονται καθημερινά ολόφρεσκοι, αφού ετοιμάζονται όπως ακριβώς μια νοικοκυρά φτιάχνει γλυκά στην κουζίνα του σπιτιού της για να ευχαριστήσει την οικογένειά της.

Εδώ και 22 χρόνια, πάνω από 40 γλυκά σε περιμένουν λαχταριστά στο Σερμπετόσπιτο με βάση τα ολόφρεσκα υλικά και τη φαντασία, που καταλήγει κάθε φορά σε μια ξεχωριστή δημιουργία. Στις τελευταίες εκπλήξεις έχουν προστεθεί το Μπεϊάζ, ένα υπέροχο τσιζκέικ ψημένο στον φούρνο με φρέσκα φρούτα, και το μιλφέιγ με χειροποίητη κρέμα πατισερί αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμελωμένα τραγανά φύλλα που ψήνονται καθημερινά στην κουζίνα του Σερμπετόσπιτου.

Όσο για τις αγαπημένες γεύσεις που τρατάρονται καθημερινά, το «Γλυκό της αγάπης» είναι η σοκολατόπιτα με επικάλυψη πραλίνας και ζεστή ρευστή σοκολάτα, την οποία αφιέρωσε η Νάνσυ στον σύντροφό της Σεραφείμ και έχει τη γεύση του πιο όμορφου ερωτικού τραγουδιού.

Το κιουνεφέ δεν μοιάζει με τίποτε απ' όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και επιβάλλεται να το συνοδεύσεις με παγωτό καϊμάκι, ενώ τα ανατολίτικα καζάν ντιμπί φιγουράρουν δίπλα στις μαστιχωτές κρέμες, τα αρωματικά σιροπιαστά, τις ζουμερές σοκολατόπιτες, τα σουφλεζί αλλά και τα λαχταριστά προφιτερόλ, τις τρούφες με καραμέλα και αλάτι και πολλές ακόμα δημιουργίες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες για να σε ικανοποιήσουν επαρκώς.

Βασικό tip είναι να πας με παρέα ώστε να μπορείς να μοιραστείς τις διαφορετικές γεύσεις. Γιατί στο Σερμπετόσπιτο τα κουτάλια μπερδεύονται, τα χέρια σταυρώνονται και κάθε πιάτο ανήκει σε όλη την παρέα....

Για κάθε στιγμή που χρειάζεσαι κάτι γλυκό να σε παρασύρει σε μονοπάτια που ξεκινούν από το παρελθόν και φτάνουν στο σήμερα η Νάνσυ είναι εκεί για να ξυπνήσει στο μυαλό σου αναμνήσεις από αυθεντικό τρατάρισμα.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ, Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, 210 3211323,

www.nancysweethome.gr Facebook, Instagram

Po'Boys

Το αυθεντικό barbeque

 

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Εδώ θα δοκιμάσεις ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα κατευθείαν από το χειροποίητο smoker και θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στον αμερικανικό Νότο. Στου Ψυρρή, σε μία από τις πιο «ψαγμένες» γειτονιές του κέντρου, το Po'Boys, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, εδώ και έναν χρόνο «έδεσε» το food truck του για να προσφέρει όλα τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά του κρέατα (brisket, pulled pork, spare ribs, pork belly) κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριό του με ξύλα ελληνικής οξιάς, μετά από πολλές πολλές ώρες ψησίματος!

Ολόκληρο το μενού μαγειρεύεται από τον σεφ και pitmaster Βασίλη Σπόρο και την ομάδα του αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα!

Ξεχωρίζουν οι διαλεγμένες κοπές κρεάτων από black angus βοδινό, το burger από ελληνικό μοσχάρι Σερρών με σιγοκαπνιστό pork belly (Pitmaster Burger), το best-selling Βrisket Burger και το διάσημο πλέον Mac 'n' Cheese, μαζί με light επιλογές, όπως τα ψητά λαχανικά κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο με λάδι τρούφας και γραβιέρα, το τυρόψωμο στα κάρβουνα με «άγρια πρασινάδα», ψωμάκια ατμού Bao και μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού και το απόλυτο vegan Pulled Jackfruit Po'Boy.

Αυτό όμως που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι το Tipsy Texan Βurger (o λεγόμενος «μεθυσμένος Τεξανός) με brisket, pulled pork, λουκάνικο andouille, creole mayo, bourbon glaze, καραμελωμένα κρεμμύδια και coleslaw, το οποίο μάλιστα είναι πλέον «approved» από τον @365Sanguchez, έναν διάσημο Χιλιανό food blogger ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει το νοστιμότερο burger του πλανήτη και επισκέφτηκε πρόσφατα το Po'Boys!

Για όσους συμφωνούν με το ρητό ότι η μπίρα εφηύρε το ΒΒQ, οι 40 ετικέτες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες, μαζί με guest εμφανίσεις από Σουηδία, Σκωτία, Βέλγιο και ΗΠΑ, μάλλον το επιβεβαιώνουν.

Σχεδόν κάθε Πέμπτη, η σκηνή του Po'Boys μετατρέπεται σε live music stage με jazz μπάντες. Mη χάσετε αυτή την Πέμπτη live jazz και soul με το Sera Bellos «Cheetah» Trio!

Po'Boys, Aγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672

www.poboysbbq.gr, @poboysbarbeque

 

Αστερίσκος

Μια κρυμμένη έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης που σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα αυτής της πόλης. Εκεί, σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1890 θα βρεις τον Αστερίσκο, που αποτελεί ίσως την πιο αναπάντεχη υποσημείωση της καθημερινής σου διασκέδασης.

Με τη γραφική κατάφυτη αυλή να ξεπροβάλλει σαν σε παραμύθι και να σε υποδέχεται με ρομαντική διάθεση αλλά και με έναν εσωτερικό ψηλοτάβανο χώρο που ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα, ο Αστερίσκος αποτελεί στέκι για επισκέπτες, καλλιτέχνες και φιλότεχνους, αφού στο δεύτερο επίπεδο φιλοξενεί εκδηλώσεις, εκθέσεις αλλά και πολιτιστικές δράσεις που ταιριάζουν στο ύφος του χώρου.

Εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εκθέσεις, μπαζάρ και πολλά ακόμα συμβαίνουν σε αυτό το κρυμμένο σημείο της Αθήνας που πρέπει να ανακαλύψεις.

Σε ένα μενού από μικρά πιάτα, φτιαγμένα με φαντασία και εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, θα επιλέξεις γεύσεις που θα σε εκπλήξουν, όπως η τούρτα σολομού, το καρπάτσιο ψαριού, η μους ταραμά με καπνιστά μύδια ή οι μελιτζάνες σε πήλινο με φρέσκια ντομάτα και φέτα. Στη συνοδεία είναι εξαιρετικό το χύμα κρασί μόνο από τη Στροφιλιά και το Κτήμα Μάρκου αλλά και η σπιτική ρακή από το Ηράκλειο.

Στην εμπειρία του Αστερίσκου έρχονται να προστεθούν οι live μουσικές βραδιές με σχήματα από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας που δημιουργούν τη δική τους ατμόσφαιρα σε ένα πολυσυλλεκτικό σημείο όπου ο πολιτισμός, η γεύση και η διασκέδαση συναντιούνται στην πιο αυθεντική τους μορφή.

Αστερίσκος, Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, +30 215 215 9799,

asteriskos.net, Facebook, Instagram

Collage

Συνδυάζει όσα χρειάζεται η καθημερινή σου βόλτα

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

H Τέχνη αποτελεί μια καλή αφορμή για socializing και το Collage γνωρίζει πολύ καλά πώς να συνδυάζει αυτές τις δύο έννοιες σε έναν χώρο που από μόνος του εκφράζει μια διαφορετική άποψη για την καθημερινή βόλτα ή διασκέδαση.

Φέρνοντας στον νου την αίσθηση του περιπάτου στα στενά της Πλάκας, το δάπεδο-καλντερίμι σε εντυπωσιάζει, ενώ, μόλις σηκώσεις το βλέμμα, οι ζεστές γωνιές, τα μοντέρνα έπιπλα και τα έξυπνα διαχωριστικά σού επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που θα ήθελες να είσαι, σε ένα spot όπου η Τέχνη συνδυάζεται με την καθημερινότητα, αφού ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Loft, στον πρώτο όροφο, φιλοξενεί corporate και art events, αλλά και private parties ή άλλες εκδηλώσεις.

Όσο για την τέχνη του φαγητού, εδώ όλα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με ένα πλούσιο πρωινό και brunch που περιλαμβάνει αυγά με σπανάκι και γραβιέρα Νάξου, βουτυράτα κρουασάν, αυγό ποσέ που ετοιμάζεται στους 63 βαθμούς(!) με ραγού μανιταριών και κρέμα πατάτας αρωματισμένη με τρούφα και βότανα, pancakes με μαρμελάδα μούρο και maple syrup, καθώς και πολλές ακόμα επιλογές που ετοιμάζονται με φαντασία και σερβίρονται αναλόγως.

Εξάλλου, το μενού του Collage αποτελείται από πιάτα που ανανεώνονται συνεχώς, αναδεικνύοντας τη δυναμική ενός ελληνικού μπιστρό με πινελιές από τις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου, δημιουργικά εκτελεσμένες με φρέσκα υλικά, φαντασία και πολλή φινέτσα.

Η ανάλογη λίστα κρασιών συνοδεύει κάθε γεύμα, ενώ στη βραδινή εκδοχή του το Collage παρουσιάζει πάρτι και events με special καλεσμένους.

Δίπλα ακριβώς στην Καπνικαρέα, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης βρίσκεται ένας χώρος που αποδεικνύει ότι η διασκέδαση είναι ένα κολάζ από στοιχεία που κάνουν τον χρόνο να περνάει ευχάριστα.

Collage, Καπνικαρέας 3 & Ερμού, 210 3232060

www.collageathens.com, Facebook, Instagram

Juan Rodriguez

Η ιστορία του γίνεται δική σου απόλαυση

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Σου έχει τύχει ποτέ να παρατηρείς τους γύρω σου καθώς πίνεις το ποτό σου και να φτιάχνεις στο μυαλό σου φανταστικές ιστορίες γι' αυτούς; Μια τέτοια ιστορία δημιούργησαν η Αρμελίνα Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) και ο Κώστας Λούκας (Παλιάτσος) και την αφηγούνται με το νέο τους μαγαζί Juan Rodriguez Compania de Bebida.

Μια ιστορία που ευωδιάζει από τον καφέ που ψήνεται στη χόβολη, έχει γεύση από λουκούμι τριαντάφυλλο και τη μοναδικότητα των αποσταγμάτων που γίνονται βάση σε μια λίστα κοκτέιλ που ανανεώνεται συχνά και φέρει την υπογραφή του Σπύρου Αναγνώστου.

Στην κουζίνα, ο Διονύσης Παπανικολάου «σιγοντάρει» την απόλαυση, προτείνοντας κάθε τόσο νέα πιάτα που σερβίρονται έως τις 2:00 τα ξημερώματα και τρώγονται ακόμα και στην μπάρα, μεγάλη κάβα με premium ποτά, ενώ δεν λείπουν οι εξαιρετικές επιλογές για πρωινό ή brunch.

Ο χώρος αποτελεί ένα μυστηριώδες σκηνικό που γίνεται απρόσμενα οικείο με το που θα πατήσεις το πόδι σου, παραπέμποντας σε vintage lobby ξενοδοχείου.

O φωτισμός, οι μουσικές και η ατμόσφαιρα συνδυάζονται απόλυτα, ενώ οι DJs εναλλάσσονται καθημερινά για να αφηγηθούν ο καθένας τη δική του εκδοχή της ιστορίας του Juan Rodriguez. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι μουσικές ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα, δημιουργώντας αυθόρμητα πάρτι χωρίς μουσικές εμμονές.

Ο Juan κλείνει το μάτι στην πατρίδα του και φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια κουλτούρα αυθεντικής διασκέδασης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Juan Rodriguez, Παλλάδος 3, Αθήνα, 210 3224496,

Facebook, Instagram

 

15inn

Το brunch που έγινε all day

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Σ' αυτήν τη ζωή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που ξυπνούν για να φάνε κι εκείνοι που τρώνε για να ξυπνήσουν. Οι δεύτεροι, ως μη πρωινοί τύποι, χάνουν το πρωινό γιατί ο ύπνος είναι λιιιίγο πιο νόστιμος. Εξάλλου, για όλους αυτούς υπάρχει το 15inn και η all day brunch φιλοσοφία του που φέρνει αυτό το γεύμα στην καθημερινότητά σου την ώρα που εσύ επιλέγεις.

Ξεκινώντας καθημερινά από τις 8 το πρωί με πρωινό (στην πιο core μορφή του), το οποίο σερβίρεται μέχρι τις 11, το 15inn συνεχίζει με μια σειρά από πιάτα brunch γεμάτα original φαντασία και φρέσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα. Εκεί ετοιμάζονται επιτόπου όλες οι συνταγές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις μέχρι αργά το απόγευμα.

Δοκίμασε οπωσδήπoτε το chicken burger, όπου στη θέση του ψωμιού θα βρεις αφράτη βάφλα (έκπληξη!), αλλά και το croque pancake με αυγό που ενώνει πολύ πετυχημένα δύο κλασικές γεύσεις πρωινού.

Οι δροσερές σαλάτες αλλά και οι vegan επιλογές έχουν τη δική τους ιδιαίτερη θέση στο μενού. Στα γλυκά αξίζει να δοκιμάσεις το Red Velvet με κρέμα cheesecake και φρούτα του δάσους, αλλά και το κολασμένο full chocolate με πραλίνα, λευκή και bitter σοκολάτα, που σε στέλνει στον παράδεισο με την πρώτη μπουκιά.

Στο 15inn η ατμόσφαιρα ευρωπαϊκού bistro συνδυάζεται άψογα με τη μεγάλη γκάμα επιλογών σε τσάι και σοκολάτες, ενώ, φυσικά, δεν λείπει μια ενημερωμένη κάρτα με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Όσο για την cocktail list, περιλαμβάνει επιλογές για κάθε στιγμή, από non alcohol μέχρι classics του είδους για τη βραδινή έξοδο. Γι' αυτό, στο 15inn πρωινοί και βραδινοί τύποι γίνονται θαμώνες για τους ίδιους λόγους, αλλά δεν συναντιούνται μεταξύ τους.

15inn, Μιαούλη 15Α, Ψυρρή, 210 3316156,

Facebook, Instagram

City Zen

Όταν κοιτάς από ψηλά, αλλάζει ό,τι ήξερες για τη διασκέδαση

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Όλα τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά, ανάλογα με το πώς τα κοιτάς... Η Αθήνα από ψηλά είναι μια θέα που σε χαλαρώνει, κυρίως όταν απέναντί σου ξεπροβάλλει η Ακρόπολη σαν μια εικόνα που ξεπερνά κάθε καρτ ποστάλ.

Η ταράτσα του City Zen είναι ακριβώς αυτό, ένας τρόπος να δεις αλλιώς την καθημερινότητα, ζώντας στιγμές που ο καφές, το ποτό ή το φαγητό σου συνδυάζονται με μια θέα εκπληκτική που σε κάνει να αναθεωρείς τη ζωή σε αυτή την πόλη.

Στον τέταρτο όροφο της οδού Αιόλου και Μητροπόλεως βρίσκεται ο all day χώρος που συνδυάζει την industrial αισθητική με τη ζεστασιά του ξύλου και τις vintage λεπτομέρειες, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που σε μαγνητίζει κάθε στιγμή της μέρας.

Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις αρωματικούς καφέδες αλλά και σοκολάτες (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις συνταγές που έχει δημιουργήσει ο Στέλιος Παρλιάρος, ειδικά για το City Zen) καθώς και πιάτα brunch που σερβίρονται καθημερινά από τις 9 το πρωί για να δώσουν στο ξεκίνημα της μέρας σου την απαραίτητη γεύση και ενέργεια.

Ο μπουφές του café λειτουργεί μέχρι τις 9 το βράδυ, αλλά στο ενδιάμεσο είναι σίγουρο ότι θα ανέβεις για ένα lunch break με πιάτα μεσογειακής κουζίνας αλλά και fusion επιλογές που κάθε τόσο ανανεώνονται και συνοδεύουν υπέροχα το κρασί ή την μπίρα σου.

Το βραδινό City Zen, όμως, αποτελεί μια εμπειρία που έχει τα πάντα: signature cocktails που δημιουργούνται εξ ολοκλήρου πίσω από την μπάρα, μουσικές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο και μια θέα της βραδινής Ακρόπολης που μοιάζει με σκηνικό ταινίας. Αν θέλεις να δεις αλλιώς τη διασκέδαση, η ταράτσα του City Zen σε περιμένει.

City Zen, Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3254942,

www.cityzenathens.gr, Facebook, Instagram

Couleur Locale

Ένα μυστικό που θα ανακαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Τα σημάδια της παλιάς Αθήνας βρίσκονται κρυμμένα σε κάποιες γωνιές της πόλης και ξεπροβάλουν αναπάντεχα για να σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Το Couleur Locale βρίσκεται σε ένα τέτοιο σημείο, κρυμμένο κι αυτό, σαν ένα πολύτιμο μυστικό, στη στοά Νορμανού, στο Μοναστηράκι.

Κι όταν το ανακαλύψεις, μη βιαστείς να χαρείς, αφού πρέπει πρώτα να ανέβεις δύο ορόφους και να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με την Ακρόπολη που εμφανίζεται μπροστά σου τόσο στον κλειστό χώρο του δευτέρου ορόφου όσο και την ταράτσα του τρίτου για να καταλάβεις τι θα πει «πολύτιμο».

Ένας all day χώρος που φιλοξενεί κάθε σου στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί με καφέ και πλoύσιο brunch, το οποίο σερβίρεται καθημερινά 10:00-18:00.

Στα πιάτα του μενού θα βρεις αυγά σε διάφορες εκδοχές (μην παραλείψεις τα αυγά σε scones πατάτας με κρούστα παρμεζάνας, μπέικον και πατάτα), pancakes, κρουασάν αλλά και χορταστικά sandwiches (το egg burger θα σε ενθουσιάσει) ή χειροποίητη πίτσα σε διάφορες εκδοχές.

Οι δροσερές σαλάτες και τα γλυκά υπακούν στην ποιότητα που έχει θέσει εδώ και χρόνια το Couleur Locale, ώστε να δίνει το χρώμα της περιοχής στην καλύτερη βερσιόν του.

Όσο για το βραδινό ποτό, είτε επιλέξεις τον κλειστό χώρο είτε την ταράτσα, η θέα θα σε παρασύρει σε μια ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από freestyle μουσικές και χαλαρή διάθεση, δημιουργώντας μια εμπειρία που πρέπει να ανακαλύψεις.

Couleur Locale, Νορμανού 3, Μοναστηράκι, 216 7004917,

www.couleurlocaleathens.com, Facebook, Instagram

Zuccherino

Το απόλυτο gelato spot της πόλης που μας θυμίζει τι σημαίνει παγωτό

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Το παγωτό είναι μια γεύση που σε ταξιδεύει σίγουρα στα παιδικά σου χρόνια και τα Zuccherino γίνονται κομμάτι αυτής της εμπερίας, αφού αποτελούν το απόλυτο gelato spot της πόλης. Όποια γεύση και αν φαντάζεσαι βρίσκεται εδώ, πίσω από τις βιτρίνες τους, και σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί που θέλει να τα δοκιμάσει όλα.

Το καϊμάκι, το φιστίκι, η σοκολάτα και η φράουλα σε ταξιδεύουν στα χρόνια της αθωότητας, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσεις το Cookies, το Death by Chocolate, το Caprice και το Bueno, εμπνευσμένα από τα αγαπημένα σνακ που σε έχουν σημαδέψει γευστικά!

Ό,τι κι αν επιλέξεις (πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο), οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες και οι συνδυασμοί τους είναι τα στοιχεία που κάνουν τα Zuccherino αγαπημένο gelato spot, όπου ξεχωρίζουν η αγάπη και η φαντασία. Άλλωστε, οι Zuccherino Gelato Masters δημιουργούν συνεχώς νέες γεύσεις, έτσι ώστε το παγωτό να μη γίνει ποτέ βαρετό (αν είναι δυνατόν!).

Για το φετινό καλοκαίρι που έρχεται έχουν να σου προτείνουν: Ruby Chocolate, Cookies Caramel, Magic Unicorn και Παστέλι Αμυγδάλου. Κι επειδή στο παγωτό όλα ξεκινάνε από την κρέμα, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Fior di Latte, την καρδιά του γάλακτος, που με τη γεύση και το άρωμά της σου αποκαλύπτει τι σημαίνει αγνό παγωτό!

Τα συντηρητικά και οι περιττές θερμίδες δεν έχουν θέση στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino. Στις βιτρίνες τους ξεχωρίζουν και οι υπέροχες γεύσεις sorbetto καρπούζι, μάνγκο, dark chocolate ή lime αλλά και τα φρεσκοψημένα βαφλάκια, τα χειροποίητα cheesecakes, προφιτερόλ, τάρτες, η μοναδική σοκολατόσουπα, σουφλέ, μακαρόν, όπως και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, κρέμες, μπακλαβάς, μπαμπάδες και πολλά ακόμα.

Όσο για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, τα Zuccherino τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, προτείνοντας μια σειρά από γλυκά χωρίς γλουτένη, γάλα ή ζάχαρη. Στο κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, θα τα βρεις όλα... Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί στα Zuccherino είναι να μην μπορείς να αποφασίσεις τι θα διαλέξεις. Αλλά, πάλι, αυτό δεν είναι το πιο γλυκό δίλημμα που μπορεί να σου τεθεί;

Zuccherino, Π. Φάληρο: Πρωτέως & Σειρήνων 48 , 210 9845238 / Π. Φάληρο: Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, 210 9830049 / Πλατεία Ν. Σμύρνης: 2ας Μαΐου 12, 210 9357590 / Μοναστηράκι: Μητροπόλεως 80, 210 32 13 015

www.zuccherino.gr, email: [email protected], Facebook, Ιnstagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ