10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Το μενού στο Cardinale αντλεί έμπνευση απ' όλες τις περιοχές της Ιταλίας και βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Τώρα, στο αποκαλόκαιρο, τα μαγαζιά αυτά είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν σε ανοιχτές ακόμα σάλες και αυλές, προτού ο καιρός τα αναγκάσει να προστατευτούν πίσω από τζαμαρίες και τοίχους. Άλλωστε, η Αθήνα συνηθίζει να μας δείχνει το καλό πρόσωπο του βραδινού ουρανού της μέχρι και τον Δεκέμβρη.

1

ΦΙΤΑ

Ο Φώτης Φωτεινόγλου έχει μια επιτυχημένη πορεία στο ενεργητικό του με το εστιατόριό του Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό. Όσοι τον γνωρίζουν είχαν ακούσει πολλές φορές ότι αναζητούσε το επόμενό του βήμα και τελικά αυτό έγινε στην αρχή του φετινού καλοκαιριού. Μαζί με τον σεφ και φίλο του Θοδωρή Κασσαβέτη έδωσαν ζωή σε ένα παλιό καφενείο στον Νέο Κόσμο, απέναντι από τον σταθμό του τραμ, στην οδό Κασομούλη.

Το όνομα του εστιατορίου είναι ΦΙΤΑ και βασίζεται σε έναν κώδικα που οι δύο φίλοι επινόησαν. Το ίδιο το μαγαζί είναι απλό στη διακόσμησή του – άλλωστε δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο θα το επισκεφτείς. Ο μαγνήτης βρίσκεται στην (ανοιχτή) κουζίνα του και στον μαγειρικό αυτοσχεδιασμό που κάθε μέρα συμβαίνει εκεί. Η αναφορά στον αυτοσχεδιασμό δεν είναι τυχαία, αφού το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, ανάλογα με τις πρώτες ύλες που έχουν φτάσει στην κουζίνα αλλά και τις διαθέσεις που έχουν οι δύο μάγειρες – αποφεύγουν επιμελώς την ιδιότητα του σεφ και προτιμούν αυτήν του μάγειρα.

Έτσι, εκτός από ορισμένες σταθερές, τα πιάτα αλλάζουν καθημερινά και αρκετές φορές η ίδια πρώτη ύλη παίρνει διαφορετικό δρόμο, ανάλογα με την έμπνευση της ημέρας. Το ρεπερτόριο πάντως είναι πλούσιο, αν και δείχνει μια προτίμηση στο ψάρι, και τιμά ιδιαίτερα τα κρέατα που το ΦΙΤΑ προμηθεύεται από διάφορες γωνιές της ελληνικής επικράτειας. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν δοκιμάσεις δεν θα σου λείψουν η νοστιμιά ή η πρωτοτυπία.

ΦΙΤΑ, Ντρουμ 1 & Κασομούλη 6, Νέος Κόσμος, Αθήνα, τηλ: 211 4148264

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Στο μενού του Alio υπάρχουν κλασικά ιταλικά πιάτα, σαν την καρμπονάρα, αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις με πιάτα σαν την μπουράτα με ροδάκινο κονφί, πέστο φιστίκι Αιγίνης και λεμόνι για όσους αναζητούν πιο καινούργιες γεύσεις.

2

Alio

Ο γνωστός σεφ Γιάννης Λουκάκος, μετά από αρκετά χρόνια επιτυχημένης πορείας στο εστιατόριό του «Ψωμί και Αλάτι», αναζητούσε μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη την ευκαιρία να ανοίξει ένα καινούργιο εστιατόριο. Ο χώρος βρέθηκε σε μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι με ωραίο κήπο και το όνομα που επιλέχθηκε ήταν το «Alio».

Στην παρέα προστέθηκε και ο σεφ Άκης Βαρθαλάμης, παλιός συνεργάτης του Γιάννη. «Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν τώρα και επειδή μιλάμε την ίδια μαγειρική γλώσσα σμίξαμε» λέει ο Άκης, που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας, και προσθέτει: «Σερβίρουμε ιταλικό φαγητό που είναι διαχρονικό. Η ιταλική κουζίνα μάς δίνει την ιδέα και η δική μας τεχνογνωσία μάς δίνει τη δυνατότητα να την προχωρήσουμε. Στο μενού υπάρχουν κλασικά ιταλικά πιάτα, σαν την καρμπονάρα, αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις με πιάτα σαν την μπουράτα με ροδάκινο κονφί, πέστο φιστίκι Αιγίνης και λεμόνι για όσους αναζητούν πιο καινούργιες γεύσεις».

Εξαιρετικό είναι και το μαύρο σπαγγέτι με αχινό. Στο μενού του Alio φιγουράρουν επτά πίτσες. «Το ζυμάρι ωριμάζει σε δύο στάδια» συμπληρώνει ο Άκης, δίνοντας πολλές υποσχέσεις.

Alio, Βασ. Γεωργίου Β΄ 34, Χαλάνδρι τηλ: 210 6850745

3

Cardinale

Η πολυπράγμων Φωτεινή Παντζιά έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για το νέο της εστιατόριο Cardinale που «μιλάει» άπταιστα ιταλικά και μόλις άνοιξε στην οδό Μητροπόλεως. «Ήταν το δεύτερο όνειρό μου, μετά το By the glass, να φτιάξω ένα ιταλικό μαγαζί. Έλειπε από το κέντρο της Αθήνας» λέει χαμογελώντας η Φωτεινή. Στην είσοδο του καλόγουστου χώρου σε υποδέχεται το κροστίνι μπαρ με τον ιταλικό πετρόφουρνο όπου ψήνονται τα κροστίνι. Το μενού επιμελείται ο σεφ Κώστας Τσίγκας, γνωστός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του στην ιταλική κουζίνα.

«Το μενού αντλεί έμπνευση απ' όλες τις περιοχές της Ιταλίας και βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές» λέει ο σεφ και εξηγεί: «Σερβίρονται διάφορα είδη μοτσαρέλας, αλλά και χειροποίητα γκούντι, ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της κεντρικής Ιταλίας που φτιάχνεται από ρικότα και σιμιγδάλι και σερβίρεται με μανιτάρια και σέσκουλο. Από τις πίτσες ξεχωρίζει η λευκή με τσουκνίδα και καυτερό μέλι αλλά και η πικάντικη κόκκινη με ντούγια και αντζούγια».

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως το ιταλικό brunch, που σερβίρεται από το πρωί, με ποικιλία από χειροποίητα ψωμιά, θα τα απολαύσετε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Πετράκη. Η Φωτεινή είναι περήφανη για την επισκέψιμη κάβα που φιλοξενεί 80 ετικέτες από τον ιταλικό αμπελώνα, ενώ σερβίρονται σε ποτήρι και 20 επιλογές από ιταλικά και ελληνικά κρασιά.

Cardinale, Μητροπόλεως 38, τηλ: 210 3314397

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Η επισκέψιμη κάβα του Cardinale φιλοξενεί 80 ετικέτες από τον ιταλικό αμπελώνα, ενώ σερβίρονται σε ποτήρι και 20 επιλογές από ιταλικά και ελληνικά κρασιά. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

4

Wood

Όταν ένας σεφ του διαμετρήματος του Μιχάλη Ντουνέτα αποφασίζει να βάλει για τα καλά το χέρι του στη φωτιά, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστό. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Wood στην Κηφισιά. Ο ίδιος περιγράφει το εστιατόριό του ως modern Greek wood fire meat restaurant και για να δικαιώσει πλήρως τον τίτλο του έχει προμηθευτεί ό,τι καλύτερο σε εξοπλισμό που του επιτρέπει να ψήνει κρέας στο κάρβουνα με διάφορους τρόπους. Η robata λονδρέζικης προέλευσης έχει πάρει θέση δίπλα σε θεσσαλιώτικη σούβλα και ειδικής κατασκευής «αντικριστιέρα».

Γάστρες που θάβονται στα κάρβουνα και ξυλόφουρνος έχουν επίσης προστεθεί στο οπλοστάσιο του Wood και υποδέχονται καθημερινά την καλύτερη πρώτη ύλη, καθώς ο Μιχάλης έχει επιστρατεύσει τις ιδανικές τεχνικές μεν, αλλά δεν έχει περιοριστεί σε αυτό, καθώς έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κλείσει συμφωνίες με παραγωγούς που θα του επιτρέψουν να έχει τα ποιοτικότερα υλικά. Πέρα από τα κρέατα, στην πανέμορφη σάλα και αυλή του Wood μπορείς γευτείς homemade σάλτσες και αλλαντικά φτιαγμένα με τη βαθιά γνώση της γεύσης που διαθέτει ο διακεκριμένος σεφ.

Wood, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, τηλ: 210 8074416

5

Thes

Το Thes είναι το πρώην εστιατόριο Πάει Καιρός που ο ιδιοκτήτης του Φώτης Ξυνός μεταμόρφωσε σε έναν φρέσκο χώρο με τραπεζάκια έξω στην περατζάδα. «Θέλησα να φέρω καινούργιο αέρα στον χώρο αυτόν και να στήσω μια κουζίνα ελληνική, δημιουργική, με προσιτές τιμές, που θα συστήνεται και στους ξένους επισκέπτες» εξηγεί ο Φώτης Ξυνός. Την επιμέλεια της κουζίνας ανέλαβε ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας και προτείνει πεϊνιρλί με κουνέλι στιφάδο, λουκουμάδες φέτας με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας, τζατζίκι με αβοκάντο, γιαουρτλού με μπακαλιάρο αλλά και σιουφιχτά με κοτόπουλο, βασιλικό και κάππαρη.

Thes, Tάκη 16, Ψυρρή, τηλ: 210 3212858

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Στο Wood ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας έχει προμηθευτεί ό,τι καλύτερο σε εξοπλισμό που του επιτρέπει να ψήνει κρέας στο κάρβουνα με διάφορους τρόπους.

6

Veri Table

Ο Γάλλος σεφ Alain Parodi αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα του στην καρδιά του καλοκαιριού και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το Veri Table, στο Ψυχικό, εκεί όπου βρισκόταν το Polly Maggoo. Ο Alain δημιουργεί στην κουζίνα πιάτα με γαλλική καταγωγή, αλλά σερβίρει και εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά που συνοδεύουν κρασιά που έχει επιμεληθεί η γυναίκα του Christine.

Veri Table, Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, τηλ: 211 1829109

7

Seawolf

Άρωμα θαλασσινό με ποιοτική ψαροφαγία θα γευτείς στο Seawolf στο Κουκάκι. Ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας έστησε τον δικό του χώρο και το μενού του είναι απόλυτα εστιασμένο σε ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα. «Αναζητώ την καλή ποιότητα του ψαριού από τις ελληνικές θάλασσες μέσα από την καθημερινή μου βόλτα στην αγορά, όπως και τα καλά βιολογικά λαχανικά. Η προσαρμογή του μενού στην εποχικότητα των υλικών είναι μονόδρομος» λέει ο Ηλίας. Οι προτάσεις του πατούν σε ελληνικές ιδέες που ο σεφ «πειράζει» διακριτικά με υλικά από Μεξικό και Ιαπωνία. «Τα πιάτα θέλω να βγάζουν φρεσκάδα» εξηγεί και μας ξεναγεί στον μαγειρικό κόσμο του που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χειροποίητο ραβιόλι με κιμά από χταπόδι, φρέσκια κρέμα και πέστο βασιλικού. Επίσης, ντοματόσουπα με μύδια με τραγανή κρούστα panko, αλλά και φρέσκο μπακαλιάρο που παστώνει ο σεφ και σερβίρει με γουακαμόλε, τσίλι σος και φρέσκο κάρδαμο.

Seawolf, ημητρακοποὐλου 35, Κουκάκι, τηλ. 210 9229235

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Το Λοκάλι με την ονομασία του θέλει να δηλώσει την ελληνική τοπική κουζίνα του, αλλά και την ελληνική καταγωγή του.

8

Λοκάλι

Καλοκαιρινή άφιξη στην περιοχή του Ψυρρή ήταν το Λοκάλι, που άνοιξε στον χώρο που παλιότερα φιλοξενούσε το εστιατόριο Κουζίνα και το σινεμά Ciné Ψυρρή. Η ονομασία θέλει να δηλώσει την ελληνική τοπική κουζίνα του, αλλά και την ελληνική καταγωγή του. Χαλαρός χώρος και μια καταπράσινη αυλή που από το πρωί σερβίρει ελληνικό brunch, ενώ από το μεσημέρι και μετά τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα ελληνικής έμπνευσης, όπως η τυροκαυτερή με κερκυραϊκό σαλάμι και οι λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου με παντζάρι και σκόρδο. Το ελληνικό πνεύμα ανακαλύπτεις και στη λίστα κρασιών, αποσταγμάτων και μπίρας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κοκτέιλ.

Λοκάλι, Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ: 210-3250673

9

Ψάρι-Ψάρι

Ο Κωστής Ρωμανάκης είναι πολλά χρόνια γνωστός από την κρητική ταβέρνα «Τα Ρωμανάκια» που έχει με τον αδελφό του στην Αγία Παρασκευή. Με την ίδια διάθεση για καλό φαγητό άνοιξε απέναντι από το επιτυχημένο του στέκι ένα νέο μαγαζί, δίνοντας έμφαση αυτήν τη φορά στις θαλασσινές γεύσεις. «Ψάρι Ψάρι» λέγεται το καινούργιο του δημιούργημα και το σκηνικό του θέλει να θυμίζει κυκλαδίτικο νησί και μάλλον τα καταφέρνει καλά. «Η περιοχή ζητούσε ένα ψαράδικο μαγαζί κι έτσι πήρα την απόφαση να στήσω το Ψάρι Ψάρι» λέει ο Κωστής και προσθέτει: «Η φιλοσοφία του μενού είναι τσίπουρο με ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι από τις ελληνικές θάλασσες, σε τιμές προσιτές για όποιον ξέρει να τρώει θαλασσινά».

Ψάρια και ψαροφαγητά του κλασικού ρεπερτορίου φιγουράρουν στον κατάλογό του: καλαμάρια, χταπόδι, γαρίδες, σαλάχι αχνιστό με μυρωδικά και ψιλό ψαράκι, όπως σαρδελίτσα παντρεμένη με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, άνηθο και ελαιόλαδο, και το βαρύ πυροβολικό, ροφός σε διάφορα μεγέθη. Επίσης, θα βρεις λουκουμάδες μπακαλιάρου με τραγανή κρούστα, προσφυγάκια επίσης τραγανοτηγανισμένα. Υπάρχουν ακόμα γαριδομακαρονάδα, ριζότο σουπιάς, κριθαράκι με χταπόδι και, βεβαίως, αστακομακαρονάδα. Μεγάλη ποικιλία σε τσίπουρα, ούζα και κρασί συνοδεύουν τα πιάτα.

Ψάρι-Ψάρι, Πλατεία Κοραή 2-4, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6522299

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι Facebook Twitter
Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» αναβιώνει η έννοια του παστομαγειρίου στην πιο ειλικρινή του εκδοχή.

10

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Η κατάληξη «-ίδικα» έχει μια σημασία παράδοσης του δρόμου, της παρέας, της αυθεντικότητας που δεν υπακούει σε formal ονομασίες. Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» είναι η έκφραση αυτής της παραδοσιακής γεύσης, στο πλαίσιο της οποίας αναβιώνει η έννοια του παστομαγειρίου στην πιο ειλικρινή του εκδοχή.

Κάνοντας το επόμενο βήμα, το ιστορικό αυτό όνομα ανατρέχει σε ένα ακόμα πιο μακρινό παρελθόν και παρουσιάζει το νέο κατάστημα «Εργαστήρι», όπου θα βρεις όλα τα ιδιαίτερα προϊόντα της καραμανλίδικης παράδοσης, αλλά και τα βυζαντινά «προσφούρνια», ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους, μαγειρεία και παστομαγειρεία.

Εδώ μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου «προσφούρνιο», επιλέγοντας ανάμεσα σε τυριά και αλλαντικά που φέρουν όλη την τέχνη και την παράδοση της Καππαδοκίας, αλλά και να γευτείς γλυκά που μοσχοβολούν αγνό βούτυρο και σπιτική φροντίδα, όπως κιουνεφέ, μπακλαβά, καζάν ντιμπί και ρυζόγαλο. Μια εποχή αληθινής γεύσης με ρίζες στην εποχή του Βυζαντίου ζωντανεύει στο κέντρο της Αθήνας.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Εργαστήρι, Ερμού 119, τηλ: 210 3219119

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ