6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter
0

Pasaji Restaurant

Σου θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις τον έρωτα με τις κατάλληλες γεύσεις.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει τα δικά της μικρά μυστικά και το Pasaji είναι ένα από αυτά που θα κάνουν την ημέρα ξεχωριστή. Aυτό το γευστικό «πέρασμα» που βρίσκεται στη Στοά Σπυρομήλιου, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, σε καλωσορίζει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε ένα fusion ταξίδι γεύσεων που συνοδεύεται από το κατάλληλο κρασί, δημιουργώντας μια εμπειρία που σε σημαδεύει.

Για τις 14 Φεβρουαρίου ο executive chef Γιάννης Βιδάλης έχει ετοιμάσει ένα μενού που θα σε ενθουσιάσει με τον συνδυασμό των υλικών αλλά και την ουσία των γεύσεων. Η αρχή γίνεται με σαλάτα παντζαριού με τρυφερά φύλλα, καρύδια, ψητό καλαμπόκι, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και φρέσκια μοτσαρέλα Βocconcini, η οποία συνδυάζεται με ριζότο Milanese με παρμεζάνα Reggiano, καρπάτσιο Holstein και πράσινα ελληνικά σπαράγγια.

Για κυρίως πιάτο σε περιμένει λαχταριστό steak από γουρουνάκι Iberico γαλλικής κοπής με τραγάνες γλυκοπατάτες και σος από Μαυροδάφνη με γλάσο από Mirin, ενώ το Baba au Rhum με μους λευκής σοκολάτας, coulis framboises και φιστίκια Αιγίνης θα αφήσει την κατάλληλη επίγευση, ολοκληρώνοντας την απόλαυση Pasaji.

Και επειδή ο έρωτας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα και όχι μόνο στις 14 Φεβρουαρίου, το εορταστικό μενού θα προσφέρεται όλο το Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 16/2. Το Pasaji, του οποίου η καλοκαιρινή βερσιόν βρίσκεται στην παραλία του Ορνού στη Μύκονο, δημιουργεί ένα εξαιρετικό μενού σε μια ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις την αγάπη σε κάθε ευκαιρία.

Τιμή: 30 ευρώ/άτομο

 

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3220714, www.pasajiathens.gr, Facebook, Instagram

NJV Athens Plaza

Ο Άγιος Βαλεντίνος βάζει τα καλά του στο NJV Athens Plaza.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Θέλεις να κάνεις κάτι ξεχωριστό με τον σύντροφό σου φέτος την Ημέρα των Ερωτευμένων; Κάτι που θα έχεις να θυμάσαι και να αφηγηθείς στους φίλους σου, που σίγουρα θα ζηλέψουν; Για κάτι τόσο αξέχαστο, λοιπόν, που θα έχει την απαραίτητη λάμψη αυτής της μοναδικής γιορτής, έχει φροντίσει το εστιατόριο The Parliament του NJV Athens Plaza.

Πρόκειται για ένα δείπνο για δύο σε μια ατμόσφαιρα τόσο ρομαντική και σπέσιαλ όσο είναι ο έρωτάς σου. Γιατί μια τέτοια μέρα θέλει το κάτι παραπάνω, σαν να λέμε ένα high end δείπνο έξι πιάτων με την υπογραφή του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου και επιδόρπιο φτιαγμένο από τον pastry chef Διονύση Αλέρτα.

Συγκεκριμένα, στον ανανεωμένο χώρο του Parliament θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία με λευκή ψαρόσουπα (με σχοινόπρασο, κρουτόν και σάλτσα χαρίσα), σαλάτα καβούρι (με μάνγκο και σάλτσα κρέμα λάιμ), μυλοκόπι κονφί (σε αλατισμένο βούτυρο με πουρέ πατάτας και ελληνική τρούφα) και φιλέτο μοσχαρίσιο στη σχάρα (με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι), συνοδεία φιάλης κρασιού. Όσο για το επιδόρπιο, θα ταξιδέψετε γλυκά με σαμπλέ κακάο με αμυγδαλόκρεμα φιστίκι, κρέμα φραμπουάζ και αφράτη κρέμα βανίλια με σάλτσα από κόκκινα φρούτα.


Η γευστική αυτή εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον υπέροχο Δάκη και τις όμορφες φωνές των Πάνου Δέρβου και Έλενας Περβαινά. Γιατί, ως γνωστόν, όλες οι όμορφες ιστορίες έχουν και πολύ ωραία σάουντρακ.

Τιμή: 105 ευρώ/άτομο

 

NJV Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. κρατήσεων: (+30)210 335240

PO' Boys slow smoked BBQ

Η αγάπη σερβίρεται σε ένα και μόνο πιάτο.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Όταν αγαπάς κάποιον, μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα. Άλλη μια θεωρία για τον έρωτα που το PO' Boys μας καλεί να αποδείξουμε στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ο σεφ Βασίλης Σπόρος δημιουργεί ένα ειδικό BBQ μενού, σχεδιασμένο με πολλή αγάπη και για πολλή αγάπη, αφού σερβίρεται σε ένα μόνο πιάτο που θα πρέπει να μοιραστείς με το άλλο σου μισό, αποδεικνύοντας τον έρωτά σου. Το πρωτότυπο αυτό γευστικό ταξίδι για δύο περιλαμβάνει σούπα με παντζάρι, πορτοκάλι και μπαχαρικά Cajun, πεϊνιρλί με μελιτζάνα, σιγοκαπνιστό pork belly και μοτσαρέλα, σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί, βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια, inside skirt steak από τον ξυλόφουρνο με μπεαρνέζ και ψητές γλυκοπατάτες και το λαχταριστό Piece of (Red Velvet) Cake.

Στη μουσική επένδυση οι Sera Bellos Cheetah Quartet θα παίξουν live Valentine's ρυθμούς για να σε βάλουν ακόμα περισσότερο στο κλίμα. Μια βραδιά αγάπης σε περιμένει στο Po'Boys που αποδεικνύει ότι, αν μη τι άλλο, ο έρωτας περνάει από το ίδιο πιάτο, προτού καταλήξει στο στομάχι.

Τιμή: 20 ευρώ/άτομο. Ρωτήστε για το προαιρετικά επιλεγμένο wine pairing.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, 210 3234672, Facebook, Instagram

Stork view

Η βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου γίνεται ένα γαστρονομικό ταξίδι με θέα την Ακρόπολη.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Το Stork bar-restaurant, που βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου Niche, γίνεται «στόχος» για τα βέλη του Αγίου Βαλεντίνου και οι γεύσεις της ανοιχτής κουζίνας του ντύνουν αυτή την ημέρα με απόλαυση, ενώ η θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού δημιουργούν το πιο ρομαντικό σκηνικό.

Στις 14 Φλεβάρη ο executive chef Σπύρος Βαλδίρης μας καλεί σε μια γαστρονομική εμπειρία που ξεκινά με ένα ποτήρι Brut Cuvée Speciale Karanika, συνεχίζεται με ένα σφηνάκι από αυγά αχινού και ζελέ ούζο-λεμόνι και περνά στη βελουτέ σούπα παντζαριού. Το γευστικό ταξίδι που ακολουθεί περιλαμβάνει καραβίδες σε bisque, τραγανές κροκέτες ρυζιού με ξηρούς καρπούς και χαβιάρι, ενώ στο κυρίως πιάτο σε περιμένει στήθος πάπιας σε κρούστα γύρης με πουρέ παστινάκη.

Όσο για το φινάλε, η Valrhona-Araguani σε κραμπλ αρωματισμένο με chili και αχλάδι ποσέ σε Μαυροδάφνη είναι ο τέλειος επίλογος σε μια ξεχωριστή βραδιά που έχει γεύση, ατμόσφαιρα και ρομαντική διάθεση.
Τιμή: 60 εύρω /άτομο

 

Λεωφ, Συγγρού 21 & Βούρβαχη 2, 216 0700500 www.nichehotelathens.gr, FacebookInstagram 

Italus

#lock your love κάτω από τα «Φτερά της αγάπης».

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Αν τα Φτερά του έρωτα του Βέντερς έγραψαν ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο, γράψε τη δική σου ρομαντική ιστορία με τα «Φτερά της αγάπης» στο all-day brunch & aperitivo bar Italus. Πάρε την αγάπη σου κι ελάτε να φωτογραφηθείτε στο μοναδικό εικαστικό illustration «Wings of Love» που έχει εγκαταστήσει στον χώρο του και κάνε viral τον έρωτά σας. Γιατί η ομορφιά μέσα από μια δήλωση αγάπης κάνει τον κόσμο πιο συναρπαστικό.

Γι' αυτό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου #lock your love! Κάνε κάτι ξεχωριστό για τους δυο σας και κέρδισε υπέροχα δώρα που θα μοιραστείς μαζί της/του. Αυτή την ιδιαίτερη Παρασκευή του χρόνου, λοιπόν, μπορείς να την περάσεις σε αυτόν τον υψηλής αισθητικής χώρο που προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις να θυμάσαι: μοναδικές ιταλικές street food επιλογές, ξεχωριστά κοκτέιλ, καλές μουσικές και πολύ fun!


Share the love statement, που σημαίνει ανέβασε τη φωτογραφία των δυο σας ως story στο Instagram, κάνε tag το @Italus, πρόσθεσε το hashtag #kingmythplace και κέρδισε τα μοναδικά signature cocktails του Valentine's Day. Γιατί τα κοκτέιλ είναι απαραίτητα για να σφραγίσουν απολαυστικά τη μέρα και τη νύχτα σας.

Θέλεις κάτι φρουτένιο; Μπορείς να διαλέξεις ένα εξωτικό και φάνκι Bubble Gum ή να ταξιδέψεις γευστικά με ένα Mythology. Προτιμάς ένα πιο γλυκό και καφεδάτο; Τότε με το Espresso Κing θα νιώσεις πραγματικός βασιλιάς. Ιδανικά, σας προτείνουμε αρχικά να απολαύσετε από κοινού μια αμαρτία που ακούει στο όνομα Αdam & Eve, γιατί με ένα μήλο ξεκίνησε η ιστορία του κόσμου και σηματοδοτήθηκε ο πρώτος μεγάλος έρωτας.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341, www.italus.gr, Facebook, Instagram

Monk grapes and spirits

Μια εμπειρία pairing που ξεκινά με την κατάλληλη ερώτηση.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Κάποιες φορές η ερώτηση «τι κρασί θα πιείτε;» είναι ένας εφιάλτης που σε κάνει να ψάχνεις την κατάλληλη απάντηση ώστε να μη φανείς άσχετος ή αδαής. Φαντάσου, όμως, αν, αντί γι' αυτό, σε ρωτούσαν «τι σου αρέσει;». Το Monk είναι εκείνο το wine bar που σε υποδέχεται για να σε ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο του κρασιού, συνδυάζοντας γεύση και οίνο σε ένα pairing που αφήνει πίσω του τη σοβαροφάνεια και ασχολείται μόνο με την ουσία. Κι αυτή είναι η απόλαυση μέσα από τη δοκιμή.

Η κάβα του Monk περιλαμβάνει 160 διαφορετικές ετικέτες που προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και από 18 διαφορετικές χώρες! Εντυπωσιακό; Κι όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι πως μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε από αυτές σε ποτήρι, με το σύστημα Coravin που εφαρμόζεται σε όλη την κάβα. Αρκεί να μιλήσεις για λίγα λεπτά με τον εξαιρετικό σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλο που θα σε κατευθύνει γευστικά στην ετικέτα που ταιριάζει όχι μόνο στο γούστο αλλά και στην προσωπικότητά σου.

Τα πιάτα του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου δένουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του Monk, προσφέροντας μια σειρά από επιλογές βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από τις οινικές προτάσεις. Γιατί εδώ αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη και οδηγεί σε μια εμπειρία προσιτή σε όλους.

Αυτό το pairing μπορείς να απολαύσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με προτάσεις που συνδυάζουν φαγητό με κρασί ή γλυκό με κρασί, και μάλιστα σε έναν χώρο που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι είναι οι τανίνες.

Καρόρη 4, Αθήνα, 210 3211117, Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ