Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink.

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

0

Παγωτό μηχανής με cotton candy

Η προσέγγιση που χρειάζεται για να φαγωθεί είναι ένας μικρός γρίφος. Βγάλε τη φωτογραφία πριν επιχειρήσεις να τον λύσεις. Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink. Κάθεται σε χωνάκι και περιβάλλεται από ένα σύννεφο φρεσκοφτιαγμένου cotton candy. Στην κορυφή, ζαχαρώδη στολίδια και πέρλες.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

 

Σικάγο

Κάτω τα ραντεβού για καφέ! Ζήτω τα καλοκαιρινά ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία για παγωτό Σικάγο! Μια ρετρό και θεαματική επιλογή από την κλασική «Χαρά» της Πατησίων, το Σικάγο έχει άφθονο παγωτό σοκολάτα, κρέμα σαντιγί, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξεχειλίζει σος σοκολάτα.

Χαρά, Πατησίων 339Γ, Πατήσια

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα ξυλάκια των Vegan Fairies

Με βάση από κάσιους, κρέμα καρύδας, σιρόπι αγαύης (και ωμό, ανεπεξέργαστο κακάο στη σοκολατένια τους εκδοχή), τα ξυλάκια των Vegan Fairies δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν και είναι ωραία απέξω και από μέσα. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις: κρέμα με καραμέλα (από βασιλικούς χουρμάδες και φιστικοβούτυρο), σοκολάτα με καραμέλα και κρέμα με μαρμελάδα σμέουρο (από σπόρους chia και σμέουρα).

Ν. Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29 (σύντομα και στο Wolt) & Amelie sweet shop, Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, Θεοδόση Ελληνικό Τραπέζι, 25ης Μαρτίου 36, Νέο Ψυχικό

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό αυτοκίνητο

Στα όρια του φαιδρού και του γοητευτικού, όπως πολλά πράγματα από τα '80s, το «αυτοκίνητο» του Δεληολάνη φτιάχνεται ακόμα με παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, μπανάνα και φράουλα σε παστέλ αποχρώσεις, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτα και βύσσινο. Τα τέσσερα μπισκότα που τοποθετούνται κάθετα στο πλάι είναι, για όποιον δεν κατάλαβε, οι ρόδες.

Δεληολάνης, Συγγρού 110

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Gelato Panino

Οι Ιταλοί κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Ένα από αυτά είναι και το σάντουιτς με παγωτό ή gelato panino που συναντάται συχνά στη Σικελία. Ένα αφράτο μπριός γεμίζεται με παγωτό. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες σος, κρέμα σαντιγί ή ένα ανάλαφρο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη. Στην Αθήνα, στο Morris Brown σερβίρεται με γέμιση αυθεντικό gelato, πραλίνα και πράσινο φιστίκι.

Morris Brown, Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια & Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χρωματιστά χωνάκια

Δίπλα στον τρίμετρο καταρράκτη σοκολάτας του Arte, της τζελατερίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, αναζήτησε το Cremino με τις πληθωρικές, διαδοχικές στρώσεις πραλίνας, σοκολάτας και παγωτού φουντούκι ή το παγωτό φυστίκι και ζήτησέ το σε χρωματιστό χωνάκι.

Arte, Τριπόδων 16, Πλάκα

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ανάποδο soft serve πανακότα

Λούνα παρκ σε μορφή παγωτού. Σε ένα πλαστικό ποτήρι με δροσερή πανακότα φράουλα τουμπάρεται ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής βανίλια και μπόλικο σιρόπι φράουλας. Ο μπισκοτένιος κώνος στέκεται στην κορυφή σαν καπέλο για πάρτι.

Überness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φωσφοριζέ μάνγκο

Μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, το παγωτό μάνγκο του Solo Gelato εντυπωσιάζει με το λαμπερό του χρώμα, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο.

Solo Gelato, Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χωνάκι-Βάφλα

Αν τα toppings σε ένα συνηθισμένο χωνάκι έχουν ένα όριο λόγω της βαρύτητας, τα χωνάκια από φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: φρούτα, μπισκότα, sprinkles, marshmallows. A, και παγωτό! Στο Bufala Gelato το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα Σερρών.

Bufala Gelato (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Παγωτό με βιολέτα

Το μικρό παγωτατζίδικο της Αρχελάου πρότεινε από το ξεκίνημά του πρωτότυπες γεύσεις, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, το παγωτό με κρόκο Κοζάνης ή μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Το καινούργιο του δημιούργημα είναι το σορμπέ ροδάκινο με βιολέτα.

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Καμινάδα

Έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Στην αρχική του σύλληψη το γλυκό είναι μια σπειροειδής ζύμη πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να βουτηχτεί σε σοκολάτα, να γεμίσει με παγωτό, με χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Hans & Gretel, Αδριανού 48 Μοναστηράκι

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό με στυλ (και μαρέγκες)

Vintage και στυλάτο το παγωτό στον Βάρσο μπορεί να μην έχει τα πυροτεχνήματα που έχουν τα υπόλοιπα παγωτά της λίστας. Κερδίζει όμως τις εντυπώσεις με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Που αλλού σερβίρεται παγωτό σε μεταλλικά πιατελάκια με το λογότυπο του καταστήματος χαραγμένο πάνω; Για περισσότερο εφέ παραγγείλτε τη βαρκούλα με τις τρείς μπάλες ή παγωτό με φρέσκες μαρέγκες.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Caramel pop corn

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είχε ανέκαθεν μια σπιρτάδα που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Παρατηρήστε στον ουρανίσκο σας πώς ολόκληρα κομμάτια pop corn κάνουν βουτιά σε μια απαλή, λαχταριστή κρέμα μέσα από την ολοκαίνουρια γεύση καραμέλα pop corn της Kayak. Tip: Ζητήστε τη με γαρνίρισμα από καραμελωμένα pop corn.

Στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης των παγωτών Kayak

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ