Τα μικρά βιβλιοπωλεία γιορτάζουν με ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτι

Πρωτότυπες εκδηλώσεις περιμένουν τους βιβλιόφιλους σε όλη την Ελλάδα

Για πρώτη φορά θα γιορταστεί φέτος και στην Ελλάδα η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό. 

 

Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε και να συνδέσουμε βιβλιοπώλες, εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, εικονογράφους και αναγνώστες σε ένα τεράστιο, ανοιξιάτικο πάρτι στους χώρους τους.

 

Τα μικρά βιβλιοπωλεία δεν είναι μόνο μαγαζιά. Είναι οι χώροι που αγαπούν οι βιβλιόφιλοι, οι χώροι που φροντίζουν για τους αναγνώστες κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν τον πολιτισμό και την ανάγνωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι αυτά που προσφέρουν ανοιχτόκαρδα τη γνώση και τις περιπέτειες που κρύβει μέσα του κάθε βιβλίο.

 

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2108 τα μικρά βιβλιοπωλεία σε κάθε γειτονιά της χώρας ξανασυστήνονται με εκδηλώσεις πέρα από τα συνηθισμένα, που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους αναγνώστες το μεράκι και τη φαντασία των βιβλιοπωλών για τη δουλειά τους.

 

Παιχνίδια, μουσική, συνεργασίες με άλλες γειτονικές επιχειρήσεις και καλλιτέχνες, διάφορα δημιουργικά events για παιδιά και μεγάλους, ειδικές θεματικές βιτρίνες ή ράφια για την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, περιμένουν τους βιβλιόφιλους όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις, από την Ξάνθη μέχρι τα Χανιά.

 

Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

 

Info

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://littlebookstoresday.gr/ekdiloseis/