Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Πασκάλ Μπρυκνέρ έρχεται στην Αθήνα

Θα συζητήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιώργο Αρχιμανδρίτη στο Public Συντάγματος

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, μια από τις πιο δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές του σύγχρονου γαλλικού πνεύματος, έρχεται στην Αθήνα και στο Public Συντάγματος την  Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. για μια συζήτηση με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συμμετοχή του διάσημου συγγραφέα και φιλοσόφου στο τριήμερο «Democracy and Books Weekend», το οποίο διοργανώνεται στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το New York Times «Athens Democracy Forum», από τις 14 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.

 

Κατά τη διάρκειά του ο Μπρυκνέρ θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και αρθρογράφο Roger Cohen για τη δημοκρατία και θα διαβάσει  αποσπάσματα από το πρόσφατο έργο του «Un racisme imaginaire: La querelle de l’islamophobie et culpabilite» (Ένας κατά φαντασίαν ρατσισμός: η διαμάχη της ισλαμοφοβίας και της ενοχής).

 

Ο Γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος, ο οποίος έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά), είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ρομάν Πολάνσκι, καθώς και από δοκίμια όπως «Το παράδοξο του έρωτα» ή το αυτοβιογραφικό «Ένας καλός γιος».

 

Το νέο του δοκίμιο του Πασκάλ Μπρυκνέρ «Η σοφία του χρήματος» θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Info:

Public Συντάγματος

Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 8181333  

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Βιβλίου