Ο Κρίστιαν Μπέιλ κάνει τη μεταμόρφωση της χρονιάς και ετοιμάζεται να σαρώσει τις Χρυσές Σφαίρες

Με 6 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και ένα all-star cast, το «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» είναι η ταινία που δεν πρέπει να χάσεις

LIFOTEAM 22.12.2018 | 10:00

Είναι γεγονός πως οι θεατές λαχταρούν να βλέπουν τους αγαπημένους του ηθοποιούς να τσαλακώνονται γι' αυτό και το Χόλιγουντ φροντίζει σταθερά να ικανοποιεί την επιθυμία τους μέσα από τολμηρά biopics που ταιριάζουν «γάντι» στα μεγάλα βραβεία (βλέπε Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ). Φέτος, η πιο μεγαλόπνοη βιογραφία ακούει στο όνομα «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» και έχει για άσσο στο μανίκι έναν από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της γενιάς μας, τον βραβευμένο με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ για τον οποίο γράφτηκε και ο ρόλος.

 

Η ταινία αποτελεί πόνημα του καταξιωμένου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ανταμ ΜακΚέι, αυτού του απίθανου τύπου που ξεχωρίσαμε από την υπερκωμωδία «Anchorman» και που πριν από δύο χρόνια μας χάρισε «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», το οποίο του χάρισε και το Όσκαρ Σεναρίου.

 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κάνει τη μεταμόρφωση της χρονιάς και ετοιμάζεται να σαρώσει τις Χρυσές Σφαίρες


Με το «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία», ο ΜακΚέι αφήνει στην άκρη τη Lehman Brothers και βουτά στα «άδυτα» του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους νεότερου, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

 

Η ταινία σκιαγραφεί με το χαρακτηριστικό κωμικό και σαρκαστικό στυλ του ΜακΚέι το πορτρέτο του Ντικ Τσένεϊ, ενός μηχανορράφου που αναρριχήθηκε αθόρυβα και από ταπεινός γραφειοκράτης έγινε αντιπρόεδρος του Μπους. Κάτι σαν τον Φρανκ Άντεργουντ δηλαδή στο House of Cards. Έχοντας στο πλευρό του την υποστηρικτική σύζυγό του Λιν Βίνσεντ (η υποψήφια για 5 Όσκαρ Έιμι Άνταμς), ο Τσένεϊ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής και αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα.

 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κάνει τη μεταμόρφωση της χρονιάς και ετοιμάζεται να σαρώσει τις Χρυσές Σφαίρες


Η ταινία έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο που τη χαρακτηρίζει «ευφυέστατη, φανταστική, διασκεδαστική». Διόλου τυχαίο που είναι υποψήφια και για 6 Χρυσές Σφαίρες, περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλη ταινία της φετινής διοργάνωσης. Ποια η συνταγή της επιτυχίας; Αριστοτεχνική ανάμειξη κωμωδίας και δράματος, μεστό σενάριο με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, ένας πραγματικός κεντρικός ήρωας και η πολυσυζητημένη μεταμόρφωση του Μπέιλ με πρόσθετα μέλη και, κυρίως, πολλά κιλά. Και βέβαια, ένα all-star cast να τον πλαισιώνει!

 

Για του λόγου το αληθές, εκτός από το εκρηκτικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι Μπέιλ-Άνταμς που παίζει και πάλι μαζί, στην ταινία θα απολαύσουμε τον μοναδικό Στιβ Καρέλ (σταθερός συνεργάτης του ΜακΚέι από το «Μεγάλο Σορτάρισμα» και τις ταινίες «Anchorman»), ενώ το καστ ολοκληρώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Σαμ Ρόκγουελ στον ρόλο του Τζορτζ Μπους, σε μια εξίσου επική μεταμόρφωση με αυτήν του Μπέιλ.

 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κάνει τη μεταμόρφωση της χρονιάς και ετοιμάζεται να σαρώσει τις Χρυσές Σφαίρες


Η ταινία ετοιμάζεται να σαρώσει τις Χρυσές Σφαίρες καθώς είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας καθώς και για Α' Ανδρικού Ρόλου για την εκπληκτική ερμηνεία του Κρίστιαν Μπέιλ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον υπέροχο Σαμ Ρόκγουελ και Β' Γυναικείου για την πάντα εξαιρετική Έιμι Άνταμς.


Γεμάτο αιχμές για το πρόσφατο χτες που όμως άλλαξε ριζικά το σήμερα, το «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» είναι πολύ παραπάνω από μια βιογραφία αφού έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή και δυναμιτίζει τον διάλογο για ένα ζήτημα που μαστίζει την εποχή μας: τον εγωισμό της εξουσίας.

 

Δείτε το trailer:

 

27 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL