Ένα τριήμερο στην ευρύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας

Μια πρόταση για εκδρομή αυτό το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τις «Μεγάλες Μέρες» που διοργανώνονται για 14η χρονιά

O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος για 14η χρονιά τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας στην ευρύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας.

 

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.

 

Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου και για τρεις ημέρες, ο Δήμος Νεμέας έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου τα επισκέψιμα οινοποιεία είναι ανοικτά όλη την ημέρα και διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Στο Δημαρχείο Νεμέας

 

19:00-20:30: Τελετή έναρξης Μεγάλων Ημερών Νεμέας – Χαιρετισμοί

20:30-20:45: Εν αρχή οινο-λόγος, ομιλία από την Αθηνά Ποτάρη, Δρ. Φιλοσοφίας – Oxford University και τον Νίκο Παπαθανασόπουλο (WSPC – Σύμβουλο Κρασιού)

 

20:30-21:00: Χοροθεατρικά δρώμενα από την καλλιτεχνική ομάδα «Μνημοσύνη»

21:00-21:50: Κεραύνια Κύμβαλα – Ταξίδι με τους ήχους των gong

 

21:50-22:15: Συναυλία από τη μουσική ομάδα του Αείφαρον με τη Σοφία Ανδριανού να ερμηνεύει τραγούδια και με θεατρικά αφηγηματικά στοιχεία

 

22:15-00:00: Συναυλία έντεχνης μουσικής. Στο χώρο θα υπάρχει ανοιχτή γευσιγνωσία όλων των κρασιών της Νεμέας με μπουφέ και πρώτη παρουσίαση του νέου γαστρονομικού εγχειρήματος του Δημήτρη Παπαζυμούρη (Cusina di Caruso) και Μανώλη Μαυριγιαννάκη (Chef Ξενοδοχείου Ηρώδειο) με βάση το Αγιωργίτικο.

 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

18:30: Αγιωργίτικος δρόμος. Εκκίνηση και τερματισμός στο Δημαρχείο Νεμέας

21:00: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στην Πλατεία Δημαρχείου Νεμέας.

 

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

21:00: Συναυλία εγχόρδων από πολυμελή γερμανική ορχήστρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας, υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων νομού Κορινθίας.

 

23:00: Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής, με δωρεάν προσφορά οίνου από τα oινοποιεία της περιοχής, στο Τουριστικό Περίπτερο της Αρχαίας Νεμέας.

 

Info:

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας

Παρασκευή 31 Αυγούστου – Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Νεμέας

 

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα οινοποιεία:

http://www.corinthia.events/megalesmeresnemeas2018/

https://www.facebook.com/PeloponneseWineRoads/

Οδηγός Γεύσης