Πρόκειται για μία από τις πρώτες ethnic κουζίνες που ήρθαν στην Ελλάδα και παραμένει, ακόμα και σήμερα, ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων καλοφαγάδων.

 

Τα τελευταία, δε, χρόνια η ινδική κουζίνα έχει γνωρίσει νέα άνθηση αλλά και το δικό της φανατικό κοινό. Και ενώ οι Ινδοί λένε πως «αν είναι καυτερό, είναι καλό», τα κατάμεστα μενού των εστιατορίων αποδεικνύουν πως αυτή κουζίνα έχει κάτι για όλα τα γούστα! Αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει το ινδικό φαγητό, αυτά είναι τα μπαχαρικά. Από το κάρι, το κάρδαμο και το κύμινο μέχρι τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το σκόρδο αλλά και τις καυτερές πιπεριές. Αυτά είναι που δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά, ενώ ταυτόχρονα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Αν θες να ζήσεις μια Bollywood βραδιά σε ένα από τα ινδικά της πόλης αλλά το πορτοφόλι σου δεν περνάει την καλύτερή του φάση, μπες στη νέα winbank και θα σου είναι πιο εύκολο. Με τη νέα winbank οργανώνεις καλύτερα τα οικονομικά σου. Οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα, για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσα έχεις ξοδέψει σε κάθε κατηγορία δαπανών. Μπορείς να ορίζεις ποσά που δεν θα ήθελες να υπερβείς έτσι ώστε να παρακολουθείς ακόμα καλύτερα τις δαπάνες σου και να δεις με μια ματιά σε ποιες κατηγορίες δαπανών έχεις περιθώριο να ξοδέψεις κάτι παραπάνω. Και αν τα οικονομικά σου είναι πιο οργανωμένα, μπορείς ακόμα και να βάζεις στόχους αποταμίευσης, να διαλέξεις πώς θα τους τροφοδοτείς, να τους παρακολουθείς και να τους πετυχαίνεις. Κι όλα αυτά με απλές και εύκολες κινήσεις, είτε χρησιμοποιείς τo winbank mobile app στο κινητό σου είτε μπαίνεις στο winbank web banking από υπολογιστή.

 

 

Τώρα που ξέρεις πώς να απολαύσεις ένα τραπέζι στο αγαπημένο σου ινδικό αλλά και πώς να κατακτήσεις κάθε άλλο σου στόχο, ανακάλυψε 5 αγαπημένα εστιατόρια στην Αθήνα:

  

Jaipur Palace

5 top ινδικά εστιατόρια της πόλης και ο τρόπος για να τα επισκεφτείς όλα

Είναι ίσως ένα από τα ξακουστά ινδικά της Αθήνας και όχι άδικα αφού με την εξωτική του ατμόσφαιρα (και έπιπλα που προέρχονται τα Παλάτια των Μαχαραγιάδων) και τους Ινδούς σεφ, προσφέρει μία από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες ινδικού φαγητού στην Αθήνα. Στον πλούσιο κατάλογό του βρίσκονται πολλές σπεσιαλιτέ από διάφορες περιοχές της Ινδίας ενώ, αν νιώθεις περιπετειώδης και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, τις Κυριακές έχει μπουφέ με δεκαπέντε ευρώ ανά άτομο.

Λεωφ. Ελευθερίας 6, Άλιμος, 210 9812009

Ναυάρχου Αποστόλη 8, Ψυρρή, 210 8088318

 

Indian Haveli

5 top ινδικά εστιατόρια της πόλης και ο τρόπος για να τα επισκεφτείς όλα

Το όνομα του σημαίνει «αρχοντικό» στα ελληνικά και η αισθητική του διαθέτει όλα όσα θα περιμέναμε από ένα ινδικό εστιατόριο: ξύλινα έπιπλά με ασιατική αισθητική, πολυέλαιοι, τοιχογραφίες από την ινδική παράδοση αλλά και πολλά ethnic διακοσμητικά δημιουργούν ένα περιβάλλον που προδιαθέτει θετικά για τα ινδικά εδέσματα που ακολουθούν! Ο κατάλογος διαθέτει δεκάδες επιλογές για κάθε γούστο οπότε ζήτα βοήθεια από τους σερβιτόρους του μαγαζιού για να επιλέξεις τα ιδανικά.

Λεωφόρος Συγγρού 12, Αθήνα, τηλ. 210 9244522

 

Royal Indian Chef

5 top ινδικά εστιατόρια της πόλης και ο τρόπος για να τα επισκεφτείς όλα

Πρόκειται για ένα ινδικό εστιατόριο που προτιμούν ιδιαιτέρως οι Ινδοί και Πακιστανοί της Αθήνας, κάτι που σίγουρα λέει πολλά για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πιάτων του! Και εδώ θα βρείτε τα πατροπαράδοτα ινδικά πιάτα, άψογα μαγειρεμένα. Αν διψάς για λίγη ακόμα Ινδία, στον πάνω όροφο έχει τηλεόραση που δείχνει ινδικές ταινίες και σειρές.

Συγγρού 9, Αθήνα, τηλ. 210 9233585, 210 9216503

 

Namaste Indian Restaurant

5 top ινδικά εστιατόρια της πόλης και ο τρόπος για να τα επισκεφτείς όλα

Η καρδιά του πραγματικού ινδικού φαγητού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Το ατμοσφαιρικό Namaste δεν έχει μονάχα υπέροχο σύγχρονο design αλλά και τα αγνότερα υλικά, στα βάθη της κουζίνας του. Οι ιδιοκτήτες, μάλιστα, προμηθεύονται σπόρους μπαχαρικών τους οποίους τρίβουν οι ίδιοι, σε ειδικό τρίφτη που αγόρασαν από την Ινδία, ψήνουν τα φαγητά στο ταντούρι ενώ οι μάγειρες είναι όλοι Ινδοί. Αξίζει να δοκιμάσετε ένα από τα πιο νόστιμα τίκα μασάλα της Αθήνας αλλά και την μεγάλη ποικιλία σε ρύζια. Απαραίτητη συνοδεία για κάθε επιλογή από το πλούσιο μενού αποτελούν τα πιτάκια naan αλλά και το παραδοσιακό τσάι από το Νεπάλ.

Λεμπέση 12, Αθήνα, τηλ.210 9233999

 

BabaJi Indian Food

5 top ινδικά εστιατόρια της πόλης και ο τρόπος για να τα επισκεφτείς όλα

Δύο στενά κάτω από το Σύνταγμα, χωμένο ανάμεσα σε άλλα ασιατικά εστιατόρια, το BabaJi ακροβατεί ανάμεσα στη μοντέρνα διακόσμηση και τις παραδοσιακές γεύσεις προσφέροντας μια υπέροχη εμπειρία ινδικού street food. Εδώ, η απλότητα αποδεικνύεται για μία ακόμα καλύτερη από κάθε "πλουμιστό" μενού: σουβλάκι με κοτόπουλο tikka μέσα σε πίτα nan και ρεβιθοκεφτέδες, samosas και φυσικά, φακές ή ρεβίθια μαγειρεμένα αλλιώς, αξίζουν μια θέση στην παραγγελία σου.

Νίκης 11, Σύνταγμα, τηλ. 210 3254841

Οδηγός Γεύσης