Opera Quarta: Μύρισε Μιλάνο στο κέντρο της Αθήνας

Γνήσια ιταλική γαστρονομία που θα απογειώσει ένα business lunch, ένα δείπνο με τους αγαπημένους σου αλλά και οποιαδήποτε private εκδήλωση.

LIFOTEAM 5.12.2019 | 16:43

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη γείτονα χώρα, είναι οι γεύσεις της, που έχουν αγαπηθεί πολύ και από το δικό μας κοινό, που συνήθως επιμένει ελληνικά. Το πιο συνηθισμένο παράπονο όλων όσοι έχουν ταξιδέψει στην «αιώνια πόλη» –βλέπε Ρώμη– ή έχουν βρεθεί στην καρδιά της μόδας –βλέπε Μιλάνο– είναι ότι δεν βρίσκουν αυθεντική ιταλική κουζίνα, παρ' όλες τις επιλογές μας σε εγχώριες τρατορίες. Αυτό μέχρι να βρεθείς στην Opera Quarta.


Το state of the art εστιατόριο διά χειρός Κούρκουλα - Κοκκίνου (ΚΚ Architects) είναι μια ιδανική επιλογή για γνήσια ιταλική γαστρονομία που θα απογειώσει ένα business lunch, ένα δείπνο με τους αγαπημένους σου αλλά και οποιαδήποτε private εκδήλωση. Και αυτό σε τιμές ιδιαίτερα φιλικές, αν σκεφτεί κανείς ότι με 35 ευρώ μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα του καταλόγου, συνοδεία ενός καλού κρασιού.

 

Opera Quarta: Μύρισε Μιλάνο στο κέντρο της Αθήνας
Το state of the art εστιατόριο διά χειρός Κούρκουλα - Κοκκίνου (ΚΚ Architects) είναι μια ιδανική επιλογή για γνήσια ιταλική γαστρονομία. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Όταν βρεθείς σε αυτό το όμορφο περιβάλλον και δεις τον κατάλογο, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Κάποια φανταστική λεπτή τραγανή πίτσα ίσως για αρχή ή μήπως να διαλέξεις κάτι από τα antipasti; Στη συνέχεια, μη χάσεις τα φρέσκα λινγκουίνι lime, τις φρέσκες παπαρδέλες αλ ταρτούφο ή την αυθεντική καρμπονάρα, εκτός αν προτιμήσεις κάποιο από τα ριζότι (όπως αυτό με την ποικιλία μανιταριών και τη λευκή τρούφα) ή την ταλιάτα από φιλέτο μόσχου. Όσο για το κλείσιμο, δεν μπορείς να μην απολαύσεις το λίγο πειραγμένο τιραμισού, που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, ή την πανακότα.


Αυτό που, επίσης, έχει ενδιαφέρον και πρέπει να βάλεις στη ζωή σου είναι το απεριτίβο, κάτι που συνηθίζουν οι Ιταλοί, αλλά εμείς αγνοούμε τη γοητεία του. Γιατί μπορεί να γνωρίζουμε το Aperol Spritz, αλλά δεν το συνοδεύουμε με τα απαραίτητα πιάτα/ορεκτικά. Κι αυτό ακριβώς είναι ή μπορεί να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα after work early drink ή ακόμα και για ένα pre-theater drink. Άλλωστε, είσαι στο κέντρο, όπου οι επιλογές για διασκέδαση είναι αμέτρητες. Γι αυτό, όποια ώρα και μέρα (εκτός Κυριακής) κι αν βρεθείς εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και ταξίδεψε γευστικά στη σαγηνευτική Ιταλία.

 

Opera Quarta: Μύρισε Μιλάνο στο κέντρο της Αθήνας
Φρέσκες παπαρδέλες αλ ταρτούφο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Opera Quarta: Μύρισε Μιλάνο στο κέντρο της Αθήνας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Opera Quarta: Μύρισε Μιλάνο στο κέντρο της Αθήνας
Πανακότα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Opera Quarta, Κριεζώτου 4, κέντρο, 210 3647751, www.opera-quarta.gr

Οδηγός Γεύσης