Η ιστορία της Αγίας Φιλοθέης ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια παράσταση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη ζωντανεύει από την ομάδα "Οθόνιον".

The LiFO team, 17.2.2020 | 11:39

Η ομάδα "Οθόνιον" ζωντανεύει την ιστορία της Αγίας Φιλοθέης η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από ένα πρωτότυπο δράμα ειδικά γραμμένο για το θέατρο σκιών. 

 

Αντλώντας έμπνευση από τον δραματικό βίο της περίφημης κυρά δασκάλας, Αγίας Φιλοθέης, μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη ζωή της ασυμβίβαστης αρχοντοπούλας που φόρεσε τα ράσα, μέσα από μια παράσταση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. 

 

Η παράσταση αποτελεί πρωτότυπο υλικό του Ιωσήφ Βιβιλάκη ειδικά γραμμένο για τους παίκτες σκιών Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη. Η παράσταση πλαισιώνεται από υποβλητική μουσική και τραγούδι από τους Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Θεολόγο Παπανικολάου και Κατερίνα Μιχαλάκη, δίνοντας την ευκαιρία επανασύνδεσης, της άγνωστης ιστορίας της Αθήνας. Μέσα από το θαυμαστό συναξάρι της αγίας Φιλοθέης συνυφαίνεται η ιστορία του λαϊκού θεάτρου σε ένα μαγικό και μυστηριακό ταξίδι προς το φως των σκιών, με σκοπό την αναζήτηση της σημασία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας στη σημερινή ζωή.

 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού ηλικίας 6 έως 12 ετών, καθώς και σε εφήβους από 13 έως 17 ετών.

 

Συντελεστές: Κείμενο - σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Μουσικός σχεδιασμός: Γεράσιμος Παπαδόπουλος Φιγούρες: Νικόλας Τζιβελέκης

 

Παίκτες θεάτρου σκιών: Άθως Δανέλλης, Νικόλας Τζιβελέκης

 

Μουσικοί - τραγούδι: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Θεολόγος Παπανικολάου, Κατερίνα Μιχαλάκη

 

Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, 14, 15, 16, 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020, Τιμές Εισιτηρίων, Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητές, άνεργοι, ομαδικό: 8 ευρώ, Παιδικό: 5 ευρώ, Ατέλειες: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΠΕΣΥΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών

Οδηγός Παιδιού