O Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή στο Φεστιβάλ Δελφών

Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει το δημοφιλές μουσικό του έργο με δεκαέξι μουσικούς μικρής συμφωνικής ορχήστρας, τους Vamos Ensemble και τέσσερις ερμηνευτές.

The LiFO team, 2.7.2019 | 13:49

Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει στην Άμφισσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών το Λάλον Ύδωρ, τη Δευτέρα στις 8 Ιουλίου στη συνοικία της Χάρμαινας, το δημοφιλές μουσικό του έργο, τον «Ερωτόκριτο» με δεκαέξι μουσικούς μικρής συμφωνικής ορχήστρας, τους Vamos Ensemble και τέσσερις καταξιωμένους ερμηνευτές.

 

Πέρυσι, στον πρώτο χρόνο του Φεστιβάλ Δελφών, ο συνθέτης επέλεξε να δοθεί συναυλιακά η πρεμιέρα της σύγχρονης όπεράς του - ανάθεση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - Οι Στοιχειωμένοι (με το Στοιχειό της Χάρμαινας μέσα στην οπερατική τριλογία) στην ομώνυμη συνοικία των διατηρητέων βυρσοδεψίων της Άμφισσας, κάτω από το ιστορικό Κάστρο της Ωριάς.

 

Η μουσική του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαραμή έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τη θεατρική μουσική το 2011 στο Θέατρο Ακροπόλ, το ολοκληρωμένο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, και φτάνοντας στην πλήρη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη το 2019.

 

Το ανανεωμένο ενορχηστρωτικά και ειδικά διασκευασμένο έργο από τον Θανάση Παπαθανασίου για το νέο μουσικό σχήμα των Vamos Ensemble και με τους καταξιωμένους ερμηνευτές του έργου Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα) και Κωστή Μαυρογένη (Ρήγα) συνεχίζει τη δυναμική του.

 

Φιλική συμμετοχή της Ελένης Ιντέρνου στο τραγούδι και της Ευαγγελίας Τσονάκα στην αφήγηση.

 

Info

Δευτέρα 8 Ιουλίου
Ώρα: 21:00
Συνοικία της Χάρμαινας - Άμφισσα

 

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος:10 ευρώ
Φοιτητικό, Άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ:5 ευρώ

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
https://www.ticketservices.gr/event/delphi-festival-2019/

 

Public
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

 

Δελφοί
Τουριστικό Περίπτερο, τηλ.2265082772

 

Άμφισσα
Βιβλιοπωλείο Αναζήτηση,τηλ.2265022158

 

Ιτέα
Βιβλιοπωλείο Δομή,τηλ.2265032140

 

Οδηγός Θεάτρου