Asterias: μια νέα θαλασσινή άφιξη στο Περιστέρι

Στο ψαροεστιατόριο Asterias θα φας το μεσημέρι ή το βράδυ τους μεζέδες σου και θα απολαύσεις την ευγενική φιλοξενία.

7.10.2019 | 11:46
Asterias: μια νέα θαλασσινή άφιξη στο Περιστέρι
Τριλογία ταραμοσαλάτας (λευκός, μελάνι σουπίας, γαρίδας).

 

«Φρέσκια» και πολλά υποσχόμενη είναι η θαλασσινή άφιξη του εστιατορίου Asterias στο Περιστέρι, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο των περιοίκων αλλά και να δημιουργήσει ένα καινούργιο πόστο για όσους αναζητούν ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα.

 

Το Asterias δηλώνει ευθύς εξαρχής τις προθέσεις της κουζίνας του, ήδη με την ονομασία του. Στην ανοιχτή κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και μαεστρία ο σεφ Χρήστος Καρακώστας, ενώ την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας.

 

«Τα ψάρια είναι από το βόρειο και νότιο Αιγαίο αλλά και από τη βόρεια Εύβοια» εξηγεί ο Γιάννης Στανίτσας, που έχει εμμονή με την καλή πρώτη ύλη και τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, κι αυτό το ανακαλύπτεις διαβάζοντας τον κατάλογο. Για τις επιλογές σε ωμό ψάρι προτείνονται μαρινάδες και σάλτσες όλες χειροποίητες και σίγουρα την προσοχή σου θα τραβήξει η ελληνική fish sauce γάρος, η πιο αρχαία ελληνική συνταγή.

 

Asterias: μια νέα θαλασσινή άφιξη στο Περιστέρι
Γιουβαρλάκια με καυκαλίθρες και μοσχολέμονο.

 

Δυνατό ξεκίνημα με κέφαλο Αιτωλικού καρπάτσιο, στον οποίο η εξαιρετική σος εσπεριδοειδών χαρίζει δροσιά, οξύτητα και αρώματα, με το περγαμόντο να κάνει αισθητή την παρουσία του (€11). Δοκιμάσαμε με το ψάρι και τον γάρο, που απογείωσε τη γεύση. Το νόστιμο τσιμπολόγημα συνεχίστηκε με τις τρεις διαφορετικές ταραμοσαλάτες –λευκή, μαύρη με μελάνι σουπιάς και με γαρίδα‒ που συνδυάζονται με ψωμί χαρουπιού και εντυπωσιάζουν με την απαλή υφή τους (€7,50).

 

Ακολούθησε μια σούπα μπουγιαμπές μαγειρεμένη σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 ώρες με σοταρισμένα όστρακα, καβούρια, κεφάλια από πετρόψαρα, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, θυμάρι, ελάχιστη φρέσκια ντομάτα και μια πινελιά σαφράν (€11), βγάζοντας μια συμπυκνωμένη υπέροχη θαλασσινή γεύση. Αξίζει η διαδρομή μόνο και μόνο για να γευτείς αυτήν τη σούπα με τα συνοδευτικά της.

 

Εντυπωσιακή τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση είναι η πολύχρωμη σαλάτα με φύτρες από σκόρδο, σίσο, ραπανάκι, παντζαρόφυλλα, νεροκάρδαμο και καλαμπόκι με διακριτική βινεγκρέτ παντζάρι φραγκοστάφυλο, που συνοδεύεται από καπνιστό χέλι «Γείτονα» (€9).

 

Asterias: μια νέα θαλασσινή άφιξη στο Περιστέρι
Σαλάτα με φύτρες, καπνιστό χέλι, βινεγκρέτ πατζάρι-φραγκοστάφυλλο.

 

Ωραίος μεζές το σαγανάκι με παναρισμένο πρόβειο τυρί μπάτσο που σερβίρεται πάνω σε σος παντζαριού και αποκαλύπτει βαθιά γεύση (€6,50). Μοσχοβολιστά έρχονται τα γιουβαρλάκια γαρίδας σε ζωμό ψαριού με καυκαλήθρες, μυρώνια, μολόχα και σάλτσα μοσχολέμονου (€12).

 

Από τα κυρίως, ντελικάτη γεύση, χωρίς εξάρσεις, αποκαλύπτει η πεσκανδρίτσα ποσέ που συνοδεύεται με πουρέ παστινάκι και σάλτσα αμπελόφυλλου (€19).

 

Ο ροφός, μαγειρεμένος με ξινό τραχανά Τραχιάς, αρωματισμένος με μοσχολέμονο και λεμόνι, είναι γευστικό ποίημα που συνδυάζει ισορροπημένα γη και θάλασσα (€24). Ακόμα και αν δεν είσαι φίλος του τραχανά, εδώ θα κάνεις εξαίρεση και θα απολαύσεις την πυκνή, πληθωρική γεύση.

 

Asterias: μια νέα θαλασσινή άφιξη στο Περιστέρι
Φρικασέ με βλαστάρια και κέφαλο Αιτωλικού.

 

Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια, το υπέροχο και καλοφτιαγμένο χειροποίητο σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης και παγωτό βουβαλίσιο καϊμάκι (€5,50) αλλά και τον σιμιγδαλένιο χαλβά που συνδυάζεται όμορφα με κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με κύμινο και «κορδέλες» από χειροποίητο παστέλι με άσπρο και μαύρο σουσάμι (€5,50).

 

Στο ψαροεστιατόριο Asterias θα φας το μεσημέρι ή το βράδυ τους μεζέδες σου συνοδεία κάποιου αποστάγματος ή κρασιού από την καλοστημένη οινική λίστα και θα απολαύσεις την ευγενική φιλοξενία.

 

Asterias, Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 210 5722688

Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι
210 5722688
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού