Ψάρι - Ψάρι: Καλοί ψαρομεζέδες στην Αγία Παρασκευή

Ο Κωστής Ρωμανάκης, γνωστός για το Κρητικό εστιατόριο Τα Ρωμανάκια δημιούργησε ένα νέο χώρο αυτή τη φορά αφιερωμένο στο ψάρι.

Ψάρι - Ψάρι: Καλοί ψαρομεζέδες στην Αγία Παρασκευή
Πέννες με πέστο και καλαμάρι.

 

Αν αναζητήσεις εικόνες της ελληνικής διατροφικής παράδοσης που φτάνουν αναλλοίωτες στο σήμερα, επηρεάζοντας σύγχρονες συνήθειες και προτιμήσεις, θα διαπιστώσεις ότι ένα ψητό ψάρι με τα αρώματα και τη φρεσκάδα της θάλασσας, αλλά και με την πλούσια γεύση του ελληνικού ελαιόλαδου, θα είναι μία από τις πρώτες σου επιλογές. Η αγάπη για το ψάρι και τους ψαρομεζέδες που συνοδεύονται με ένα καλό τσίπουρο ή ένα ούζο είναι μια σταθερή αξία.

 

Ο Κωστής Ρωμανάκης άνοιξε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, απέναντι από το γνωστό κρητικό μαγαζί του «Τα Ρωμανάκια», το Ψάρι-Ψάρι, αφουγκραζόμενος τις επιθυμίες των πελατών του. «Η φιλοσοφία του μενού στο Ψάρι Ψάρι είναι οι ψαρομεζέδες και, φυσικά, το φρέσκο ψάρι από τις ελληνικές θάλασσες σε τιμές προσιτές» λέει ο Κωστής.

 

Οι θησαυροί της θάλασσας (ψάρια, όστρακα, μαλάκια) προσφέρουν άπειρες μαγειρικές δυνατότητες. Και να σκεφτεί κανείς ότι ως παιδιά αποστρεφόμασταν το ψάρι, γιατί πάντα μας φόβιζαν τα κόκαλά του. Μεγαλώνοντας, ανακαλύπτουμε το μεγαλείο τους αλλά και τη διατροφική τους αξία. Την ποικιλία των θαλασσινών μεζέδων θα την απολαύσεις σε ένα περιβάλλον με έντονο κυκλαδίτικο άρωμα. Το μενού είναι πλούσιο, με πολλές ορεκτικές προτάσεις και καλύπτει όλα τα γούστα.

 

Ψάρι - Ψάρι: Καλοί ψαρομεζέδες στην Αγία Παρασκευή
Αν θέλεις να αναβιώσεις εικόνες από τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο νησί, τότε το Ψάρι Ψάρι είναι μια καλή επιλογή.

 

Ξεκινάς κλασικά με χειροποίητη ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, με απαλή υφή και αληθινή γεύση (€4), και συνεχίζεις επιλέγοντας κάποια από τις εννέα σαλάτες που φιγουράρουν στον κατάλογο. Δοκιμάσαμε τη γευστική σαλάτα «Ψάρι Ψάρι» με φινόκιο, λάχανο άσπρο και μοβ, φέτες πορτοκάλι και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, λουσμένα με σάλτσα από μουστάρδα και μέλι (€7,90).

 

Από τη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών δεν θα πεις «όχι» στα χειροποίητα ντολμαδάκια (€4,20) που σερβίρονται με μια κουταλιά δροσερό γιαούρτι και είναι νοστιμότατα. Ωραίος μεζές είναι οι λουκουμάδες μπακαλιάρου –θα τους ήθελα πιο τραγανούς–, που η γεύση τους απογειώνεται με τη σάλτσα ταρτάρ (€7,20).

 

Από τις προτάσεις ημέρας, εξαιρετικές ήταν οι ζαργάνες –ψάρια πολύ νόστιμα, που δύσκολα βρίσκεις σε μενού με ψαρομεζέδες–, οι οποίες συνόδευαν φάβα με μελάνι σουπιάς και τηγανητή κάππαρη. Από τα πιάτα της ώρας οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το αχνιστό σαλάχι με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι (€9,80), που σύντομα θα το σερβίρουν και στην παριανή εκδοχή του, το γνωστό σαλατούρι.

 

Ψάρι - Ψάρι: Καλοί ψαρομεζέδες στην Αγία Παρασκευή
Από τα πιάτα της ώρας οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το σαλάχι.

 

Ωραία παρουσία έχει το πιάτο με το σουβλάκι σφυρίδα με λαχανικά που ακομπανιάρει εξαιρετικά το νοστιμότατο κουσκουσάκι με ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. Για τους εραστές των ζυμαρικών υπάρχουν αρκετές προτάσεις τόσο σε ζυμαρικά όσο και σε ριζότο, που συνδυάζονται με σουπιές, γαρίδες, καλαμάρι ή χταπόδι. Κατόπιν παραγγελίας μπορείς να απολαύσεις φρέσκα, μεγάλα πελαγίσια ψάρια αλλά και πληθωρική αστακομακαρονάδα για δύο άτομα.

 

Η λίστα με τα αποστάγματα προσφέρει καλές προτάσεις για να συνοδέψεις τα θαλασσινά πιάτα. Για την καλή χώνεψη οι θαλασσινοί μεζέδες αναζητούν ένα γλυκό σιροπιαστό και η γλύκα της ωραιότατης πορτοκαλόπιτας με παγωτό είναι ιδανικός επίλογος. Αν θέλεις να αναβιώσεις εικόνες από τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο νησί, τότε το Ψάρι Ψάρι είναι μια καλή επιλογή.


Ψάρι-Ψάρι, πλατεία Κοραή 2-4, Αγία Παρασκευή, 210 6522299

Πλατεία Κοραή 2-4, Αγία Παρασκευή
210 6522299
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |