Tra di noi: Καλοφτιαγμένες ιταλικές γεύσεις σε μια μικροσκοπική πιτσαρία-τρατορία στα Μελίσσια

Ποιοτικά υλικά και απλός μαγειρικός χειρισμός που σέβεται και αναδεικνύει την πρώτη ύλη.

20.1.2020 | 13:38
Tra di noi: Καλοφτιαγμένες ιταλικές γεύσεις σε μια μικροσκοπική πιτσαρία-τρατορία στα Μελίσσια
Όλες οι κόκκινες παραλλαγές του μενού έχουν σάλτσα από ντοματάκια San Marzano.

 

Tra di noi» στα ιταλικά σημαίνει «μεταξύ μας» και αν συναντήσεις αυτήν τη φράση σε όνομα εστιατορίου, μπορείς να καταλάβεις τις προθέσεις αυτών που το επέλεξαν. 

 

Πράγματι, η ομώνυμη μικρή πιτσαρία-τρατορία στα Μελίσσια έχει όλη την καλή διάθεση να σε κάνει να αισθανθείς οικεία. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς είναι διαμορφωμένος ο χώρος αλλά και με τη φιλικότητα των ανθρώπων που θα συναντήσεις ή με τη θαλπωρή που εκπέμπει ένα απλό, αλλά καλοδιαλεγμένο και σωστά φτιαγμένο φαγητό.

 

Το Tra di noi φτιάχτηκε από δύο αδέλφια, τον Μάνο και την Αστέρια, και ενώ η κύρια απασχόλησή τους δεν σχετίζεται με την εστίαση, αναζητούσαν επί σειρά ετών την ευκαιρία να φτιάξουν ένα εστιατόριο όπως εκείνοι το επιθυμούσαν.

 

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου να περνάμε καταρχάς εμείς καλά κι έτσι να δώσουμε την ευκαιρία και σε όσους μας επισκέπτονται να αισθάνονται όμορφα» λέει ο Μάνος Δαμασκηνός, ο οποίος περνά πολλές ώρες της καθημερινότητάς του στο Tra di noi, υποδεχόμενος τους επισκέπτες του και φροντίζοντας όλα να λειτουργούν όπως το επιθυμεί.

 

Τα σχέδιά τους έγιναν πραγματικότητα στις αρχές του 2019. Στον μικρό χώρο, που είναι διακοσμημένος με σύγχρονη άποψη στις αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου και του άσπρου, πήραν θέση λίγα τραπέζια και μια μπάρα που μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 22-26 άτομα.

 

Tra di noi: Καλοφτιαγμένες ιταλικές γεύσεις σε μια μικροσκοπική πιτσαρία-τρατορία στα Μελίσσια
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Η κουζίνα χωρίζεται με τοίχο, όπου δεσπόζει μεγάλη βιτρίνα με αλλαντικά και τυριά που σου ανοίγουν την όρεξη για να υποδεχτείς τα πιάτα του μενού. Η προσέγγιση που επιλέχθηκε για το φαγητό είναι πολύ συγκεκριμένη και αυθεντικά ιταλική, αφού στηρίζεται στον θεμέλιο λίθο της ιταλικής κουζίνας: ποιοτικά υλικά και απλός μαγειρικός χειρισμός που σέβεται και αναδεικνύει την πρώτη ύλη. Αυτό το επιβεβαιώνεις σε όλα τα πιάτα που θα δοκιμάσεις.

 

Το ζεστό ψωμάκι που φτάνει στο τραπέζι για να συνοδεύσει τον αρχικό μεζέ –ελαιόλαδο με μπαλσάμικο αλλά και τσάτνεϊ καρότου– είναι μόλις βγαλμένο από τον φούρνο, με χειροποίητη ζύμη. Η σαλάτα Capreze με φρεσκοκομμένα ντοματάκια και Mozzarella di Bufala, ρόκα και λάδι βασιλικού ξεχειλίζει αρώματα (€12).

 

Φρεσκάδα αποπνέει και η σαλάτα με πράσινη και κόκκινη λόλα, ρόκα, Ρrosciutto di Parma, φλούδες παρμεζάνας και χειροποίητη σος μελιού (€9). Στα πεϊνιρλί ξεχωρίζουν η λεπτή και τραγανή ζύμη, το άρωμα του φρέσκου βουτύρου και η βαθιά γεύση από το παλαιωμένο (αληθινό) κασέρι Θράκης του Χατζηιωαννίδη. Στην παραλλαγή με σουτζούκι ή παστουρμά (€7) θα γευτείς και μια καλή δόση μπαχαρένιου κρέατος.

 

Tra di noi: Καλοφτιαγμένες ιταλικές γεύσεις σε μια μικροσκοπική πιτσαρία-τρατορία στα Μελίσσια
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Οι πάστες είναι όλες (αδιαπραγμάτευτα, όπως λέει ο Μάνος) φρέσκες και παρουσιάζονται με κλασικές ιταλικές συνταγές: πένες Αmatriciana με σάλτσα από ντοματάκια San Marzano και pancetta affumicata (€9), ταλιατέλες Βologneze με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά (€9), σπαγγέτι Καρμπονάρα με την παραδοσιακή συνταγή (€8,50).

 

Όταν έρχεται η ώρα της πίτσας, τον πρώτο λόγο έχει η ζύμη, κι αυτή που φτιάχνεται στην κουζίνα του Tra di noi δεν έχει λόγους να φοβάται τις συγκρίσεις: τραγανή και αφράτη όσο πρέπει, νόστιμη και σωστά ψημένη.

 

Όλες οι κόκκινες παραλλαγές του μενού έχουν σάλτσα από ντοματάκια San Marzano και οι δύο εκδοχές που δοκίμασα, η μία με Μozzarella, Ρrosciutto crudo di Parma, παρμεζάνα, άγρια ρόκα και λάδι τρούφας (€13,50) και η άλλη, η Ρiccante, με Μozzarella και ιταλικό σαλάμι Spianata (€10,50), στάθηκαν με αξιώσεις στο ύψος των γευστικών περιστάσεων.

 

Tra di noi, Π. Τσαλδάρη 11, Μελίσσια, 210 8048483

 

Π. Τσαλδάρη 11, Μελίσσια
210 8048483
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

TwoMinutes Angie |