Στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς για ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα

Από τσιμπολόγημα για να συνοδεύσεις το τσίπουρο ή το ούζο μέχρι ψάρια μαγειρευτά ή ψητά που συντροφεύουν το κρασί.

Στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς για ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα
Το Άδολο υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ψαροφαγία.

 

«Φρέσκια» και πολλά υποσχόμενη είναι η άφιξη του εστιατορίου «Άδολο» στη Νέα Κηφισιά. Ο καλόγουστος χώρος έχει γίνει πόλος έλξης όσων αναζητούν ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα. Οι λάτρεις της ψαροφαγίας έχουν εμμονή με την ποιότητα και μπορούν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να απολαύσουν καλό και φρέσκο ψάρι.

 

Το Άδολο υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ψαροφαγία. Ο δημιουργικός σεφ Βασίλης Τσατσάκης έχει στήσει ένα μενού με ευφάνταστες προτάσεις που καλύπτει όλα τα γούστα. Από τσιμπολόγημα για να συνοδεύσεις το τσίπουρο ή το ούζο μέχρι ψάρια μαγειρευτά ή ψητά που συντροφεύουν το κρασί. Κομμένο αριστοτεχνικά έρχεται το καρπάτσιο τόνου που είναι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών. Βελούδινη η υφή του τόνου, του οποίου η γεύση υπογραμμίζεται ισορροπημένα από το ελαιόλαδο, την απαλή κρέμα σχοινόπρασο και τα αυγά χελιδονόψαρου (€13,40). Πιάτο υποδειγματικό, που σου μένει. Από τις αλοιφές που προτείνει το μενού η ταραμοσαλάτα, αφράτη και ξινούτσικη όσο πρέπει, γαρνιρισμένη με κρίταμο, σε βάζει σε πειρασμό (€5,80).

 

Στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς για ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα
Ο καλόγουστος χώρος του έχει γίνει πόλος έλξης όσων αναζητούν ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα.

 

Ο Βασίλης αναζητά προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα και πειραματίζεται νόστιμα στην κουζίνα του. Το ανακαλύπτεις στη ροδίτικη λαδόπιτα με λαχματζούν που σερβίρει με κιμά τόνου, φρέσκους κύβους ντομάτας, κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές, φύλλα ρόκας και καλαθάκι Λήμνου (€8,20) – ωραία ιδέα.

 

Τα ελληνικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους στο μενού και σε ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ο σεφ τιμάει τις πίτες στο μενού και δημιουργεί τυροπιτάρια γαρίδας που γεμίζονται με σκοτύρι Ίου και φρέσκα μυρωδικά και σερβίρονται πάνω σε μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη διακριτικά με αρμπαρόριζα (€8,80).


«Η κουζίνα έχει ελληνικό χαρακτήρα και αναζητώ με πάθος τα τοπικά προϊόντα» υποστηρίζει ο σεφ. Από τα κυρίως, συγκλονιστικό είναι το φιλέτο σφυρίδας που καπνίζεται σε ξύλα βαρελιού με σέρι και μπαχάρια και συνδυάζεται ιδανικά με τη διακριτική γλύκα από παντζαρόφυλλα και πουρέ από μαϊντανόριζα (€15,80) – πεντανόστιμο.

 

Στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς για ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα
Η κουζίνα έχει ελληνικό χαρακτήρα και αναζητώ με πάθος τα τοπικά προϊόντα» υποστηρίζει ο σεφ.

 

Δύσκολο να αντισταθείς στη φρέσκια ζαργάνα. Την παραγγέλνεις χωρίς δεύτερη σκέψη και απολαμβάνεις τη θαλασσινή φρεσκάδα του ψαριού μαζί με κύβους κόκκινης ντομάτας.

 

Για να συνοδεύσεις το γεύμα σου μπορείς να επιλέξεις από μια αξιόλογη λίστα κρασιών με 110 ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, με 40 από αυτές να προσφέρονται σε ποτήρι. Οι ψαρομεζέδες ταιριάζουν και με κάποιο απόσταγμα από την πλούσια συλλογή με τα 80 αποστάγματα αλλά και τις προτάσεις παλαιωμένων που διαθέτει η λίστα. Η κρεμ μπριλέ με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης (€6,80) βάζει τη γλυκιά σφραγίδα στο δείπνο.

 

Άδολο, Ελαιών & Εχίνου 1, Νέα Κηφισιά, 210 6205015

Ελαιών & Εχίνου 1
210 6205015
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού