Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα

Καλές πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για γεύσεις οικείες που θυμίζουν την εκφραστικότητα του ιταλικού Βορρά και την εξωστρέφεια του Νότου

2.12.2018 | 12:19
Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα
Ο σεφ Χρήστος Γιατράκος επικεντρώνει τη μαγειρική του στις καλές πρώτες ύλες.

 

Μέσα από την πρόσχαρη κλασική του συσκευασία το Ramino έχει κατορθώσει να κερδίσει το στοίχημα και στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Η θέση του στον εμπορικό δρόμο της Γλυφάδας δίνει τη λύση για όσους θέλουν να κάνουν ένα γευστικό διάλειμμα πριν συνεχίσουν τα ψώνια τους.


Η μαγειρική στο Ramino κάνει βουτιά στην παράδοση της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας και το μενού σε ταξιδεύει νόστιμα. Στο επίκεντρο κάθε πιάτου ανακαλύπτεις τη φροντίδα, την αγάπη και το καλό χέρι του δημιουργού του.


Ο σεφ Χρήστος Γιατράκος επικεντρώνει την μαγειρική του στις καλές πρώτες ύλες και λέει με πάθος: «Αγαπώ τις καθαρές, ευδιάκριτες, απλές γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα από την καλή πρώτη ύλη. Θέλω να έχω σταθερή ποιότητα στα πιάτα μου».

 

Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα
Γεύσεις οικείες που θυμίζουν την εκφραστική γεύση του ιταλικού Βορρά αλλά και πιάτα με πινελιές από τον Νότο.


Την αγάπη για την καλή πρώτη ύλη και το νόστιμο φαγητό ανακαλύπτεις αμέσως σε κάθε μπουκιά. Γεύσεις οικείες που θυμίζουν την εκφραστικότητα του ιταλικού Βορρά αλλά και πιάτα με πινελιές από τον Νότο.


Δοκιμάστε οπωσδήποτε από τα antipasti την μπρουσκέτα με ψωμί tramezzini, αλειμμένο με πικάντικη ndujia, το οποίο αποτελεί τη βάση για μαριναρισμένο μανιτάρι με έντονη λεμονάτη γεύση που ισορροπεί όμορφα με ημίλιαστα ντοματίνια και φρέσκα πολύχρωμα ντοματίνια (8,50€). Χαρίζει ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα στον ουρανίσκο με το πικάντικο να δροσίζεται από το λεμονάτο και κάθε μπουκιά να βγάζει διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα
Τα υλικά κάνουν τέλειες ασκήσεις ισορροπίας. Τόσο όσο.


Κλασικό πιάτο το καρπάτσιο μοσχάρι (15€) που εδώ αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο. Λεπτοκομμένο το κρέας, με ωραία υφή βελούδινη, ανάλαφρη γεύση που ισορροπεί ιδανικά με τις σταγόνες κρέμας μπαλσάμικο, τα μαριναρισμένα μανιτάρια, την παρμεζάνα και τη δροσιά από τα φύλλα ρόκας.


Η σαλάτα caprese έρχεται με χιονάτη βουβαλίσια μοτσαρέλα θρονιασμένη σε pesto λιαστής ντομάτας και η πληθωρική, όλο φρεσκάδα γεύση της ακομπανιάρεται ιδανικά από ροδέλες ντομάτας, μυρωδάτο βασιλικό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο (8,50€). Γεύση καθαρή που αφήνει τα υλικά να μιλήσουν στο στόμα.


Ιταλική κουζίνα χωρίς πίτσα δεν λέει. Από την καλόγουστη ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου βγαίνουν πίτσες που δικαιώνουν την αυθεντική καταγωγή τους. Νόστιμη ζύμη, λεπτή, αφράτη και συνάμα τραγανή. Τα υλικά κάνουν τέλειες ασκήσεις ισορροπίας. Τόσο όσο.

 

Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα
Από την καλόγουστη ανοικτή κουζίνα του εστιατορίου βγαίνουν πίτσες που δικαιώνουν την αυθεντική καταγωγή τους.


Απολαμβάνεις την πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα, μπαλσάμικο λευκής τρούφας και τραγανά φύλλα ρόκας (13€). Δύσκολο να παραμείνεις στο ένα κομμάτι. 

 

Λιμπιστική και η λίστα με τις προτάσεις για πάστα. Επιλέξαμε, ως λάτρεις της τρούφας, ωραιότατες al dente ταλιατέλες που τις αγκαλιάζει απαλή κρέμα μασκαρπόνε, μαύρη τρούφα και στην κορυφή παίρνουν θέση flakes παρμεζάνας (13€).

 

Στο γλυφαδιώτικο Ramino σερβίρουν άψογη κλασική ιταλική κουζίνα
Μέσα από την πρόσχαρη κλασική του συσκευασία το Ramino έχει κατορθώσει να κερδίσει το στοίχημα και στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.


Από τα secondi piatti δοκιμάσαμε τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί που συνόδευαν στο πιάτο ραβιόλι τυριών (17€). Δυνατός ο επίλογος με αυθεντικό τιραμισού, σερβιρισμένο σε ποτήρι, στην καλύτερη του εκδοχή (6,5€).


Κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα θα βρουν θέση στο δείπνο με τις ιταλικές γεύσεις ενώ το ευγενικό σέρβις βάζει την σφραγίδα της φιλοξενίας. Το Ramino αξίζει να μπει στην ατζέντα σου, εκτός και αν ήδη υπάρχει.


Ramino, Α. Μεταξά 36, Γλυφάδα, τηλ. 210-8944430

Α. Μεταξά 36, Γλυφάδα
210-8944430
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού