Δοκιμάσαμε τη μοντέρνα κουζίνα του Misifu στο Παλαιό Ψυχικό

Καλό φαγητό, εύστοχο τεχνικό άγγιγμα και δημιουργικότητά σε ένα νέο εστιατόριο που ξεχωρίζει

Δοκιμάσαμε τη μοντέρνα κουζίνα του Misifu στο Παλαιό Ψυχικό
Φαγητό της μαμάς με σύγχρονη fusion οπτική ήταν τα χειροποίητα ντάμπλινγκ με γέμιση αρνάκι φρικασέ με μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα, σπανάκι και άνηθο που σερβίρονται μέσα σε βελούδινο αυγολέμονο

 

Το Misifu είναι το καινούργιο εστιατόριο στο Παλαιό Ψυχικό που έχει συγκεντρώσει τις προτιμήσεις όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και όσων αναζητούν το καλό φαγητό, αφού, αν δοκιμάσεις την κουζίνα του, μπορείς εύκολα να το βάλεις ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις σου. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει το φαγητό και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού της κουζίνας ηγείται ένας σεφ που έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής επί σειρά ετών. Ο Δημήτρης Νίκολης μαγειρεύει με κέφι και εύστοχο τεχνικό άγγιγμα και η δημιουργικότητά του βρίσκει διέξοδο ακόμη και στα εκ πρώτης όψεως απλά πιάτα.

 

Το μενού είναι καλοφτιαγμένο, με φροντισμένη επιτήδευση. Σε καλεί να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τόσο την πολύ καλή επιλογή πρώτων υλών όσο και την επιμονή του σεφ στις καλοδουλεμένες λεπτομέρειες του κάθε πιάτου. Το διαπιστώνεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι μια σαλάτα σαν ζωγραφικός πίνακας. Τα ωμά μπουκετάκια κουνουπιδιού σε αποχρώσεις λευκού, μοβ και κίτρινου, μαριναρισμένα σε γαλλική βινεγκρέτ, μπλέκουν όμορφα και γευστικά με άγρια χόρτα και βινεγκρέτ κολοκυθιού, πράσινα φασόλια, καρότο, σπαράγγια και φύτρες ρεβιθιού που συνδυάζονται με σος τρούφας, ενώ στο στόμα σκάνε σαν πυροτεχνήματα οι σφαίρες γουασάμπι. Πρωτότυπη σαλάτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, δροσερή και φρέσκια.

 

Δοκιμάσαμε τη μοντέρνα κουζίνα του Misifu στο Παλαιό Ψυχικό
Μια σαλάτα σαν ζωγραφικός πίνακας

 

Εύγευστο, με υφή και βάθος, ήταν το μοσχαρίσιο παστράμι, μαριναρισμένο σε ελληνικά μυρωδικά από θρούμπι, φασκόμηλο, μαντζουράνα και μια πινελιά ανθό αλατιού (€14). Φαγητό της μαμάς με σύγχρονη fusion οπτική ήταν τα χειροποίητα ντάμπλινγκ με γέμιση αρνάκι φρικασέ με μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα, σπανάκι και άνηθο που σερβίρονται μέσα σε βελούδινο αυγολέμονο (€12). Η ιδέα του σεφ να προσφέρει υπέροχο ελληνικό φαγητό σε ανατολίτικο περιτύλιγμα στέφθηκε με επιτυχία.


Εξαιρετικό ήταν το μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με σόγια, μέλι, σουσάμι και λέμονγκρας, που έρχεται σε μπουκιές περασμένες σε καλαμάκι (€16). Ο Δημήτρης δεν ξεχνά τον τόπο του, τη Χαλκίδα, με τα ονομαστά όστρακα, που τα σερβίρει αχνιστά, σε ζωμό ψαριού, με λίγη μουστάρδα, λεμόνι και φρέσκια μυρωδάτη ρίγανη (€24). Φρεσκάδα και νοστιμιά πάνε χέρι-χέρι.

 

Δοκιμάσαμε τη μοντέρνα κουζίνα του Misifu στο Παλαιό Ψυχικό
Το Misifu θα κερδίσει την προτίμησή σου, έχει φαγητό με άποψη, ποιότητα στην παρασκευή του που σε ηρεμεί, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.

 

Στα κυρίως υπάρχει μια σειρά από προτάσεις-πειρασμός για τους κρεατολάγνους και όχι μόνο. Από ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και κομπέ φιλέτο Tajima Ιαπωνίας. Δοκιμάσαμε μπριζόλα ελληνική ωρίμανσης 36 ημερών που ήρθε άψογα ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, με τους χυμούς της (70 ευρώ το κιλό). Ταιριαστό το συνοδευτικό βούτυρο τρούφας με μοσχοβολιστή φρέσκια τρούφα, όμως τα χειροποίητα τραγανά τσιπς πατάτας Κύπρου είναι εκείνα που σε ξελογιάζουν.

 

Η λίστα κρασιών δίνει ενδιαφέρουσες ιδέες. Για το τέλος, το προφιτερόλ σοκολάτας με κρεμά anglaise (€8) είναι εθιστικό. Για τους πιο παραδοσιακούς το γαλακτομπούρεκο με μασκαρπόνε, χουρμάδες, κορινθιακή σταφίδα και σιρόπι ροδόνερο (€8) είναι απόλυτα πετυχημένο και η γλυκιά ανάμνησή του σε συνοδεύει.

 

Όταν «γεύεσαι» ένα καινούργιο εστιατόριο, το πιο πιθανό είναι ότι θέλεις να διαπιστώσεις πόσο καλό είναι το φαγητό, πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί το σέρβις, αν σου ταιριάζει ο χώρος και πόσο ελκυστική είναι η σχέση κόστους και ποιότητας. Το Misifu θα κερδίσει την προτίμησή σου, έχει φαγητό με άποψη, ποιότητα στην παρασκευή του που σε ηρεμεί, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.

☛ Misifu, Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό, 6972 844744

Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου
6972 844744
 
 
 
 
ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού