Το «Covo» στα Μελίσσια είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που ξεχωρίζει

Αγάπη για την ιταλική κουζίνα και χειρισμός των ποιοτικών υλικών με σεβασμό

1.3.2019 | 14:13
Το «Covo» στα Μελίσσια είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που ξεχωρίζει
Εφόδια του σεφ Παναγιώτη Δεμίρη είναι τα ποιοτικά υλικά και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη.

 

Αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν σε κάποια ιταλικά εστιατόρια την ευκαιρία να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα της ίδιας κουζίνας που υπάρχουν στην πόλη, η απάντηση είναι απλή. Καταρχάς, θέλεις καλή πρώτη ύλη, η ποιότητα της οποίας θα φαίνεται στα πιάτα ‒ αυτή είναι, άλλωστε, και η βασική αρχή της ιταλικής κουζίνας.

 

Δεύτερον, πρέπει αυτά τα υλικά να περάσουν από το χέρι ενός σεφ που να τα σέβεται και να μην τα ταλαιπωρεί με άσκοπες αναζητήσεις. Τρίτον, πρέπει το εστιατόριο να έχει μια παράδοση που να δείχνει ότι αγαπά το είδος της κουζίνας που υπηρετεί.

 

Το Covo στα Μελίσσια καταφέρνει να σου δώσει αυτήν ακριβώς την αίσθηση, αποκαλύπτοντας πλήρως τις προθέσεις της δημιουργού του, της Βούλας Δήμου, η οποία για πολλά χρόνια εμμένει στην αγάπη της για την ιταλική κουζίνα, από το Fenice στη Γλυφάδα έως το Modi στην Κηφισιά και το La Scala στη Νέα Ερυθραία και στις Σπέτσες. Διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ένα ανθολόγιο όλων τα αγαπημένων σου ιταλικών πιάτων.

 

Το «Covo» στα Μελίσσια είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που ξεχωρίζει
Στο Covo οι γεύσεις είναι αληθινές, μεστές απόλυτα συνδεδεμένες με την ιταλική κουζίνα.

 

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα οπτική προσφέρουν οι μαριναρισμένες ελιές στη σαλάτα με τη χιονάτη μοτζαρέλα μπουράτα και τα ντοματίνια, περιχυμένη με λάδι βασιλικού (€14). Η φρεσκάδα και τα αρώματα κατακλύζουν τον ουρανίσκο και κάνουν κάθε μπουκιά απολαυστική.

 

Από τα antipasti, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την ποικιλία μανιταριών του δάσους που σοτάρονται με πανσέτα, τσίλι, σκόρδο και βασιλικό και σερβίρονται με ένα βιολογικό τηγανητό αυγό μάτι στην κορυφή και απαλό λάδι τρούφας (€10). Τα πιάτα του Covo είναι πολύ νόστιμα. Φυσικά και θα δοκιμάσεις πίτσα. Σίγουρα θα βρεις τη γεύση σου από τις επτά διαφορετικές που έχει ο κατάλογος.

 

Το «Covo» στα Μελίσσια είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που ξεχωρίζει
Διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ένα ανθολόγιο όλων τα αγαπημένων σου ιταλικών πιάτων.

 

Γευθήκαμε μια υπέροχη πίτσα Parma με μοτσαρέλα, ψητό λεπτοκομμένο κολοκυθάκι, προσούτο, κατσικίσιο τυρί, λάδι τρούφας και μοσχοβολιστό θυμάρι (€13). Η ζύμη, καλοφτιαγμένη, νόστιμη και τραγανή, με τα υλικά σε ισορροπία, έκανε κάθε μπουκιά αξέχαστη. Σε ιταλικό εστιατόριο δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις pasta. Ε, λοιπόν, τα cornetti, φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι, γεμιστά με ραγού μοσχαριού και προσούτο σε ελαφριά κρέμα παρμεζάνας είναι ένα πιάτο που θα το χαρείς, ευωδιαστό, με γευστική ευγένεια (€15).

 

Εφόδια του σεφ Παναγιώτη Δεμίρη είναι τα ποιοτικά υλικά και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη. Ο Παναγιώτης μαγειρεύει με τεχνική και αγάπη, κάτι που ανακαλύπτεις και στα secondi piatti, όπως το σιγομαγειρεμένο στη γάστρα μοσχαρίσιο κότσι γάλακτος, που ήρθε μελωμένο, και από δίπλα ο πουρές πατάτας ταίριαξε με τη σάλτσα (€16).

 

Το «Covo» στα Μελίσσια είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που ξεχωρίζει
Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και φιλόξενο.

 

Όταν έρθει η στιγμή για τα dolci, θα υποκύψεις στη γοητεία του millefoglie με εξαιρετική κρέμα αμυγδάλου, καραμελωμένα μήλα και αχλάδια και απίθανο τραγανό φύλλο (€7). Άψογο επιδόρπιο. Η κάρτα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα για να επιλέξεις το ιδανικό για το γεύμα σου.

 

Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και φιλόξενο. Στο Covo οι γεύσεις είναι αληθινές, μεστές απόλυτα συνδεδεμένες με την ιταλική κουζίνα.

 

Ιl Covo, Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 6985 662057

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια
6985 662057
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού