Νησιά Αργοσαρωνικού: Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα

Νησιά Αργοσαρωνικού: Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα Facebook Twitter
Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα στα Κύθηρα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα προστέθηκαν στις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στη σχετική απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Β. Θεοδωροπούλου γίνεται ειδική μνεία στη Σαλαμίνα και τα Μέθανα. Η απόφαση υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι Πέμπτη, στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ανοίξει γενικά ζήτημα Κυριακών, για τη λειτουργία καταστημάτων. Σημείωσε ακόμη ότι ο νόμος δίνει στον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης και τους περιφερειάρχες τα εργαλεία για να ρυθμίσουν επαρκώς την αγορά.

Για τη Σαλαμίνα, η απόφαση αναφέρει ότι το 2020 επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων. Εξαίρεση αποτελούν τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων, τα οποία θα παραμένουν κλειστά, εκτός από τις αργίες, και τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

Τα επιχειρήματα που προβάλει η απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», είναι μεταξύ άλλων ο παραθεριστικός χαρακτήρας του νησιού όλη τη διάρκεια του έτους, όπως και ο εορτασμός των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας που- σύμφωνα με την απόφαση- αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Ακόμη, η απόφαση προβλέπει τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Υδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Τροιζηνίας, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές του έτους που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή καθεμιάς από τις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους). Όμως στα Μέθανα, που ανήκουν στον Δήμο Τροιζηνίας, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους λόγω της λουτρόπολης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρείας Jumbo να ανοίγει όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία στην Πρέβεζα την Κυριακή.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ