Guardian: Η Σκιάθος έβαλε κουτιά στο αεροδρόμιο για να αφήνουν οι τουρίστες τα βότσαλα από τα Λαλάρια

Guardian: Η Σκιάθος έβαλε κουτιά στο αεροδρόμιο για να αφήνουν οι τουρίστες τα βότσαλα από τα Λαλάρια Facebook Twitter
0

Tα μέτρα των αρχών για την προστασία της φυσικής ομορφιάς της Σκιάθου και της παραλίας Λαλάρια, καταγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η αναφορά γίνεται με αφορμή την πρωτοβουλία για την προστασία της παραλίας, η οποία λεηλατείται καθώς οι τουρίστες παίρνουν μαζί τους ως αναμνηστικό τα βότσαλα.

Στο άρθρο με τίτλο, «Το νησί του Mamma Mia ρωτά τους τουρίστες: Θέλετε να επιστρέψετε τα βότσαλά σας;», αναφέρει ότι η Σκιάθος χάνει τα βότσαλά της πολύ γρήγορα γεγονός που οδήγησε τους ντόπιους να διεξάγουν εκστρατεία για να σώσουν την παραλία από τους τουρίστες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πλέον υπάρχουν κουτιά στο αεροδρόμιο του νησιού και με πινακίδες τους ζητούν πριν φύγουν να αφήσουν εκεί τα βότσαλα που ίσως πήραν ως αναμνηστικό.

 «Δεν είχαμε άλλη επιλογή.», δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας, επικεφαλής Πολιτιστικού Συλλόγου της Σκιάθου.

«Η παραλία Λαλάρια μπορεί να μην έχει υποστεί κατολίσθηση, όμως η ανθρώπινη παρέμβαση είναι τόσο μεγάλη που η φυσική της ομορφιά καταστρέφεται με ανησυχητικό ρυθμό», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν ανακοινώσει πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ για τους τουρίστες που εντοπίζονται να έχουν στην κατοχή τους τα βότσαλα από την παραλία.

Αισιόδοξος για την αποδοτικότητα του εν λόγω μέτρου εμφανίζεται στη βρετανική εφημερίδα ο κ. Τζούμας. «Η εμφάνιση των κουτιών τιμιότητας, μετά την απειλή των προστίμων, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Είμαστε ευχάριστα έκπληκτοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε.

Αφίσες σε πλοία και πινακίδες σε παραλίες του νησιού επίσης ενημερώνουν τους επισκέπτες του νησιού για τα βότσαλα στα Λαλάρια.

Ωστόσο σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του δήμου, η καταστροφή της παραλίας δεν οφείλεται μόνον στους τουρίστες. «Ντόπιοι επίσης παίρνουν βότσαλα για διακόσμηση και για να φτιάξουν μωσαϊκά πατώματα στο σπίτι τους. Η φύση δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό αναπλήρωσης με τόσα βότσαλα που εξαφανίζονται» δήλωσε η Αθηνά Παπαγεωργίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM