Τεράστιο κύκλωμα μαστροπείας στην Αττική: Ανήλικη, φοιτήτριες, Ελληνίδες και αλλοδαπές τα θύματα

Τεράστιο κύκλωμα μαστροπείας στην Αττική: Ανήλικη, φοιτήτριες, Ελληνίδες και αλλοδαπές τα θύματα Facebook Twitter
6

Εγκληματική οργάνωση η οποία εξέδιδε δεκάδες γυναίκες Ελληνίδες και αλλοδαπές μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού εξάρθρωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ η οργάνωση λειτουργούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξέδιδε νεαρές κοπέλες τις οποίες εκμεταλλευόταν καθώς είχαν οικονομικά προβλήματα.  

Συνολικά συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 45χρονος Έλληνας φωτογράφος, που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος. Συγκατηγορούμενοι τους είναι έντεκα επιπλέον άτομα.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά  το τελευταίο τρίμηνο η σπείρα προώθησε στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα τους 15 φοιτήτριες καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου, 17 ετών. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας το κάθε «ραντεβού» πληρωνόταν από τον πελάτη 130 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Τα 50 ευρώ «πήγαιναν» τον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 κρατούσε η κοπέλα.

 Τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Για την εξεύρεση «πελατών» μάλιστα είχαν συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση , όπου σε προκαθορισμένο ερωτικό ραντεβού με εκδιδόμενη του εν λόγω «γραφείου» σε ξενοδοχείο της Αττικής, συνελήφθη το μέλος της οργάνωσης που την μετέφερε.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :

- 4390 ευρώ,

- επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

- μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης,


- ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα),
μεταλλική σιδερογροθιά και

- πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
1)αν εχεις οικονομικα προβλήματα,γίνε σερβιτορα ή καθαρίστρια,που ειναι νόμιμα κ χωρις ιδιαίτερες απαιτήσεις επαγγέλματα,μεχρι να κανεις αυτο που θελεις.2)η πολυτελής ζωη ερχεται μονο μεσω σκληρής δουλειας,κ σιγουρα οχι στα 20 σου.3)διαχώρισε την πραγματική ζωη,απο αυτη που βλεπεις στο ινσταγκραμ.4)η ζήτηση καθορίζει την προσφορα ή η προσφορα την ζήτηση;5)καθε ζωω που επιλέγει την ερωτική συνεύρεση μεσω πληρωμής,αφενός εχει σοβαρα ψυχολογικά προβλήματα,αφετέρου,πρεπει μα γνώριζει,πως η «υπηρεσία» που λαμβάνει,μπορει να ειναι προιον απανθρωπης εκμετάλλευσης,κατακριτέο ηθικά κ διωκόμενο ποινικά.
Τα ισοπεδωσες όλα.1) Καθαρίστρια ή σερβιτόρα είναι δουλειά συμπληρωματική (αν βρεις κιόλας). Συνήθως μερικής απασχόλησης με ωρομισθιο κάτω από 10 ευρώ, χωρίς ασφάλεια. Όχι μόνο μέλλον δεν έχεις, ούτε καν παρών.2)Πολυτελής ζωή με 50 ευρώ ανά πελάτη; Μάλιστα, έχεις δει άλλωστε τι πλούσιο παροχή ζωή κάνουν οι εκδιδομενες, μέσα στη χλιδή. 3) Ασχολίαστο, μου έρχεται να βγάλω τα μάτια μου με αυγά που γράφεις. 4)??? 5) Υπάρχουν άνθρωποι μοναχικοί, φτωχοί, άσχημοι, χοντροί που έχουν ανάγκη έστω και αυτής της μορφής ανθρώπινη επαφή. Η άλλοι που θέλουν να εκπληρώσουν φαντασιώσεις. Δεν είναι όλοι τρελοί. Και ούτε όλες οι εκδιδομενες είναι προϊόντα εκμετάλλευσης. Ξεκαθάρισε τα λίγο στο μυαλό σου. Υγ Περιμένω πως και πως τους ηθικολογους α μου πουν πόσο λάθος είμαι. Κανείς δεν θα επέλεγε αυτό το επάγγελμα, αν είχε σοβαρή εναλλακτική. Ούτε όμως θα επέλεγε7να γίνει καθαρίστρια, η σερβιτόρα, η ντελιβερι, η....
1)»μεχρι να κανει αυτο που θελει».παρεπιμπτοντως,η δουλεια του σερβιτόρου ή του καθαριστή,σε πολιτισμένες κοινωνίες,θεωρούνται κανονικα επαγγέλματα.2)»τους αποσπούσαν την συναίνεση μεσω υπόσχεσης πολυτελούς διαβίωσης».διαβασε το αρθρο.3)πολλοί ανθρωποι,επηρεασμένοι απο τον καταιγισμό εικόνων ευζωίας στο ινσταγκραμ,κυνηγούν ενα πρότυπο,που δν γινεται ευκολα να ενταχθούν.ο εύκολος κ γρήγορος παση θυσια πλουτισμός,μοιαζει ως μονη λυση.4)βασικότερος κανόνας της αγοράς.οποιος κατάλαβε,κατάλαβε.5)οι μοναχικοί ή μένουν μοναχικοί ή κοινωνικοποιούνται.κ καλα θα περάσουν κ θα τους μείνουν κ τα χρηματα στην τσέπη.οι άσχημοι κ χοντροί,οπως τους αποκαλείς,δν εχουν δικαιωμα στον έρωτα;ασχολίαστο.τις φαντασιώσεις του ο καθενας,μπορει να τις ολοκληρώσει,σε ατομο που εχει παρόμοιες κ συναινεί σε αυτες,κ οχι σε σεξουαλικο επαγγελματία,που δν εχει αλλη επιλογη,επειδη απο εκει βγαζει τα προς το ζην.
Για αυτό και τις προσέγγιζαν σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Γιατί οι φτωχές πλην τίμιες αυτές υπάρξεις βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση και περνούσαν απ'έξω από τα νυχτερινά κέντρα και είπαν δεν μπαίνω μέσα να δω πως είναι?
Η ΕΛΑΣ πάντως έχει επιτυχίες όταν την αφήνουν ήσυχη.Εδώ έπιασαν σπείρα από 163 αλλοδαπών, κάποιοι εκ των οποίων διέμεναν σε κατάληψη στα Εξάρχεια.http://www.real.gr/koinonia/arthro/autoi_einai_oi_163_allodapoi_kakopoioi_meli_tis_speiras_pou_rimaze_to_kentro_tis_athinas-531578/