Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σητεία και η Ιεράπερτα ζήτησαν οι δήμαρχοι

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σητεία και η Ιεράπερτα ζήτησαν οι δήμαρχοι Facebook Twitter
0

Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Ιεράπετρας και Σητείας ζητούν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων της Κρήτης. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι δήμαρχοι Θεοδόσης Καλαντζάκης και Θοδωρής Πατεράκης, κάλεσαν ακόμα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές αύριο το πρωί. 

Από το πρωί ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης μαζί με τους αντιδημάρχους και με υπηρεσιακούς παράγοντες, συνέχισαν τις περιοδείες τους στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής, στις υποδομές κυρίως, και αντιμετωπίζοντας όπου είναι εφικτό κάποια από τα πιο επείγοντα προβλήματα.

«Η κατάσταση είναι τραγική», δήλωσε στο neakriti.gr από τον πλημμυροπαθή Μακρύ Γιαλό ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.

«Έχουμε ήδη κάνει αίτημα για να κηρυχτεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουν διαλυθεί τα πάντα», πρόσθεσε.

«Το εθνικό, επαρχιακό δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο χρειάζεται άμεση αποκατάσταση σε ολόκληρο το Δήμο Σητείας. Έχουμε σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης και στα δίκτυα της ΔΕΗ», ανέφερε ο δήμαρχος. 

Αίτημα για την κήρυξη του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, υπέβαλε με επιστολή του και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

«Την έκταση και το μέγεθος των καταστροφών δεν είμαστε σε θέση ακόμη να εκτιμήσουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε καταστροφές σε οικίες , ξενοδοχειακές μονάδες, κτιριακές υποδομές διαφόρων χρήσεων ιδιωτικές και Δημοτικές, σε αγροτικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε κοινοχρήστους χώρους, σε δίκτυα ύδρευσης- άρδευσης ,εκτεταμένες κατολισθήσεις στο κύριο και αγροτικό δίκτυο κλπ.», ανέφερε στο αίτημά του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης. 

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ