Βόλος: Δήλωναν όσα παιδιά ήθελαν στο TAXISnet και εισέπρατταν επιδόματα πολυτέκνων

Βόλος: Δήλωναν όσα παιδιά ήθελαν στο TAXISnet και εισέπρατταν επιδόματα πολυτέκνων Facebook Twitter
EPA
2

Σε ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν 17 γυναίκες στον Βόλο, που δήλωναν ψευδώς ότι ήταν πολύτεκνες, εισπράττοντας επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν.

Στις μητέρες που εμφανίζονταν σαν τρίτεκνες ή ακόμη και πολύτεκνες ενώ είχαν λιγότερα παιδιά, το Μονομελές Πρωτοδικείο επέβαλε στέρηση ακόμη και των νόμιμων επιδομάτων, για όσα χρήματα εισέπραξαν από το 2015 και μετά. 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη του 2012. Δεκαεφτά γυναίκες Ρομά δήλωναν ψευδώς ότι μεγάλωναν περισσότερα παιδιά από όσα στην πραγματικότητα είχαν, εισπράττοντας παράνομα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων επί σειρά μηνών. 

Την απάτη διαπίστωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εντόπισε διαφορές στα αρχεία.

Αμέσως διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι κατηγορούμενες υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις στον πρώην ΟΓΑ μέσω του TAXISnet.

Όπως μεταδίδει ο taxydromos.gr, τις 16 από τις 17 γυναίκες δικάστηκαν για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης ενώ μία εξ αυτών βρέθηκε ένοχη μόνο για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Σε τρεις από τις κατηγορούμενες, ηλικίας 19 ετών, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τιμωρήθηκαν με 8 μήνες φυλάκισης.

Στις υπόλοιπες 13 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Υπολογίζεται πως κάθε μία από τις κατηγορούμενες ζημίωσε τον πρώην ΟΓΑ με ποσά που κυμαίνονται από 600 έως 6.484 ευρώ μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Οι κατηγορούμενοι ήταν αρχικά δεκαοχτώ, 17 γυναίκες και ένας άνδρας, ο οποίος τελικώς δεν δικάστηκε καθώς η υπόθεσή του διαχωρίστηκε. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δε καταλαβαινω πως εν ετη 2019 μπορει καποιος να βαλει χειροκινητα στην δηλωση του οσα παιδια θελει. Δεν θα επρεπε να υπαρχει διασταυρωση με ληξιαρχεία και δημοτολογια;