Πληροφορίες για προσαγωγή στο Λαγονήσι - Ηλικιωμένος φέρεται να παραδέχτηκε πως προκάλεσε τη φωτιά

Πληροφορίες για προσαγωγή στο Λαγονήσι - Ηλικιωμένος φέρεται να παραδέχτηκε πως προκάλεσε τη φωτιά Facebook Twitter
0

Σε ύφεση είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι, μεταξύ Καλυβίων και Αναβύσσου. Υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγή άντρα ο οποίος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Η φωτιά έκαψε κυρίως  χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή υπήρχαν και διάσπαρτες κατοικίες με εντολή του δήμου μάλιστα κάποιες από αυτές εκκενώθηκαν προληπτικά, όμως τελικά δεν υπήρξε κίνδυνος. 

«Δεν υπάρχει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, άμεσος κίνδυνος για σπίτια που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς», τόνισαν, πριν από λίγο, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής, σχετικά με τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στο Λαγονήσι Καλυβίων Θωρικού του Δήμου Σαρωνικού.

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε πως η πυρκαγιά αναμένεται να τεθεί σε πλήρη έλεγχο και πως ο κίνδυνος αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση υδροφόρων του Δήμου και της Πυροσβεστικής. Νωρίτερα ο κ. Σωφρόνης διέταξε την εκκένωση περίπου 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας ηλικιωμένος που έκανε κάποιες εργασίες φέρεται να παραδέχεται πως αυτός ήταν που κατά λάθος έβαλε τη φωτιά, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με εγκαύματα στα χέρια. «Από εμένα ξεκίνησε», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. O άνδρας φέρεται να έχει προσαχθεί. 

 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά 30 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε ε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ