Καιρός: Ισχυροί άνεμοι έως και 111 χλμ/ώρα - Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ταχύτητες

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι έως και 111 χλμ/ώρα - Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ταχύτητες Facebook Twitter
Φωτό αρχείου EUROKINISSI
0

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να καταγράφει υψηλές ταχύτητες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Λόγω του φαινομένου ενισχύονται και οι βόρειοι άνεμοι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Στην Παξιμάδα Καρύστου οι ριπές έφτασαν στα 111 χιλιόμετρα ανά ώρα λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, ενώ ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πεντέλη κατέγραψε μέγιστη ριπή ίση ταχύτητας 76 χιλιομέτρων την ώρα στις 5μμ. 

Μεγάλες ταχύτητες καταγράφηκαν επίσης στην Παλλήνη, τα Άνω Λιόσια, στον ισθμό της Κορίνθου και στην Σαμοθράκη. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 6 το απόγευμα.

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι έως και 111 χλμ/ώρα - Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ταχύτητες Facebook Twitter

Λόγω των ισχυρών ανέμων έκτακτα μέτρα έλαβε και ο Δήμος Αθηναίων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και πτώσης δέντρων. Ενδεικτικό είναι πως τα μεσάνυχτα, έκλεισε ο λόφος του Λυκαβηττού. Για αύριο Τετάρτη, το επίπεδο του συναγερμού αναμένεται να ανέβει στο 4, με την πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιφέρεια Αττικής, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Με πληροφορίες από meteo.gr και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ