Πειραιάς: Περισσότερα από 1,4 εκατ. χάπια Captagon βρέθηκαν σε κοντέινερ

Πειραιάς: Περισσότερα από 1,4 εκατ. χάπια Captagon βρέθηκαν σε κοντέινερ Facebook Twitter
Eurokinissi / Φωτό Αρχείου
0

Περισσότερα από 1,4 εκατ. χάπια Captagon, εντοπίστηκαν σε παλέτα κοντέινερ στις εγκαταστάσεις της PCT στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ την Τετάρτη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κοντέινερ έφερε 20 παλέτες και στην πρώτη παλέτα υπήρχαν τα χάπια Captagon γνωστά και ως χάπια των τζιχαντιστών του ISIS, με την επιχείρηση να συνεχίζεται και σε άλλα δύο κοντέινερ. 


Τρία εμπορευματοκιβώτια είχαν φορτωθεί από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία με προορισμό την Κίνα, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, το κοντέινερ με τα χάπια captagon θα ξεφορτώνονταν σε άλλο λιμάνι κατά την πορεία του πλοίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις

Το Captagon (ή φαινεθυλλίνη) είναι δημοφιλές στη Σαουδική Αραβία και σε ολόκληρο τον Κόλπο (όπου επίσης αφθονούν τα χάπια - απομιμήσεις). Αυτό το συνθετικό ψυχοδραστικό ναρκωτικό έχει συνδεθεί με την κατάχρηση ουσιών στη Μέση Ανατολή, και όπως διαπιστώθηκε έχει μοναδική χημική πολυπλοκότητα που το καθιστά ιδιαίτερα ισχυρό.

Σύμφωνα με αναφορές, που ωστόσο έχουν αμφισβητηθεί από κάποιους, το συγκεκριμένο χάπι φέρεται να χρησιμοποιείται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ως διεγερτικό, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, ενώ πιστεύεται ότι αποτελεί και πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM