Κυλλήνη: Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε παραλία

Κυλλήνη: Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε παραλία Facebook Twitter
0

Μια νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κοντά στην παραλία της Κυλλήνης χθες Τρίτη.

Το γεγονός σήμανε συναγερμό στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης που έχει οριοθετήσει την περιοχή και εκτελεί περιπολίες για να αποτρέπει τον κόσμο από το να πλησιάζει το σημείο. Σύμφωνα με το ilialive.gr η νάρκη αναμένεται να καταστραφεί με ασφαλή τρόπο από εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η νάρκη εντοπίστηκε τυχαία κοντά στην ακτή της παραλίας Πετρέλαια. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια νάρκη εντοπίζεται στην περιοχή. Λόγω της ναρκοθέτησης σημαντικών περασμάτων του Ιονίου κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμάται πως είναι μεγάλος ο αριθμός των ναρκών που συνεχίζουν να υπάρχουν στα νερά του.

Το 2013 είχε εντοπιστεί μία ακόμα νάρκη μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης, γεγονός που είχε οδηγήσει στη μεταφορά όλων των πλοίων της πορθμιακής σύνδεσης στο Κατάκολο, έως ότου απομακρυνθεί και καταστραφεί με ασφάλεια. Λίγο αργότερα είχε βρεθεί και δεύτερη νάρκη στα δίχτυα ψαρά στην περιοχή της Μυρσίνης, ενώ η πρόσφατη είναι η τρίτη που εντοπίζεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Mε πληροφορίες από ilialive.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM