Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Χαλκιδική και Ήπειρο

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Χαλκιδική και Ήπειρο Facebook Twitter
Φωτογραφία: thestival.gr
0

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει στη Χαλκιδική και στην Ήπειρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσαν δύο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας, ενώ σημειώθηκε βλάβη στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας.

Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ που έσπευσαν στο σημείο ασφάλισαν τη γραμμή μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη, ενώ εργάζονται για την επιδιόρθωση της ζημιάς και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

«Λόγω του συμβάντος –και της βλάβης στη Γραμμή Μεταφοράς Ρεύματος Υψηλής Τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας-, έχουν προκληθεί εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στο σημείο από την πρώτη στιγμή ασφαλίζοντας την Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη. Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εργάζονται εντατικά για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας. Ο Διαχειριστής διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το ταχύτερο δυνατό. Για την πορεία των εργασιών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο ΑΔΜΗΕ. 

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην Ήπειρο, με περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων να παραμένουν ως και το πρωί χωρίς ρεύμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε την έκταση της καταστροφής. Όπως εξήγησε, χωρίς ρεύμα παραμένουν χωριά στο ανατολικό Ζαγόρι από τους Μηλιωτάδες μέχρι τον Γερβενίτη και στο Τσεπέλοβο.

Χωρίς ρεύμα και στην περιοχή της Κόνιτσας, αλλά και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Στα Γιάννενα, τη νύχτα, έπεσαν αρκετά δέντρα τα οποία η πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία απομάκρυνε, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/thestival.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ