Βόλος: Σύλληψη Βέλγου για κατασκοπεία σε αεροπορική μονάδα

Βόλος: Σύλληψη Βέλγου για κατασκοπεία σε αεροπορική μονάδα Facebook Twitter
0

Ένας Βέλγος υπήκοος συνελήφθη στον Βόλο ως ύποπτος για κατασκοπεία

Όπως έγινε γνωστό, ο 31χρονος συνελήφθη από περίπολο αεροπορικής μονάδας την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και η εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του από την αστυνομία δικογραφία, γίνεται λόγος για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Τώρα ερευνάται κατά πόσο ο άνδρας είχε προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες, όπως η φωτογράφιση της στρατιωτικής εγκατάστασης. Ο ίδιος πάντως επιμένει πως έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, όταν έχασε τον προσανατολισμό του.

Πριν από λίγους μήνες, ένας άλλος Βέλγος είχε επίσης συλληφθεί στην ίδια περιοχή από σμηνίτες που φρουρούσαν το ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία - σε βαθμό πλημμελήματος - και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του.

Τότε είχε παρέμβει και η βελγική πρεσβεία, προκειμένου να του επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ