Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο: Οι τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο: Οι τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική Facebook Twitter
Φωτογραφία Samos24.gr
1

Σε εξέλιξη παραμένει η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στη Σάμο

Αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr διαψεύδει δημοσιεύματα για απεγκλωβισμό κατοίκων και τουριστών, εξηγώντας πως η μεταφορά τους έγινε σε κάθε περίπτωση προληπτικά. Συνολικά εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία και ορισμένα σπίτια ενώ αρκετοί απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα. «Είχαν ενημερωθεί από νωρίς οι κάτοικοι και οι τουρίστες. Είχε ενημερωθεί το λιμενικό για να έχει έτοιμα σκάφη και ο δήμος για να είναι σε θέση να μεταφέρει άτομα με λεωφορεία», λέει η ίδια πηγή. 

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων και τουριστών διά θαλάσσης συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. 

Συνολικά, μερικές δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο στο Πυθαγόρειο για προληπτικούς λόγους και άλλοι στη μαρίνα. «Η φωτιά έχει ανέβει έως τις ανεμογεννήτριες αλλά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο. Και το παραλιακό κομμάτι έχει πάρα πολύ καλή εικόνα. Πρόκειται πλέον για διάσπαρτες εστίες», καταλήγει ο αξιωματικός, εκτιμώντας ότι σύντομα ντόπιοι και τουρίστες θα επιστρέψουν στα ενδιαιτήματά τους

Η φωτιά έχει διαχωριστεί σε δύο κατευθύνσεις - μία προς το βουνό και μία προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Με τη δύση του αποχώρησαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερο) και πλέον έχουν μείνει και επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων πυροσβεστών με 38 άτομα ενώ συμβάλλουν και  88 εθελοντές με 27 οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια