Σε κλοιό διαδηλώσεων η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε κλοιό διαδηλώσεων θα βρεθεί το Σάββατο η Θεσσαλονίκη ενόψει έναρξης της 84ης ΔΕΘ.


Ειδικότερα, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, σωματεία εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια.

Αναλυτικότερα, υο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα για τις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Την ίδια ώρα, τα μέλη του ΠΑΜΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Το «παρών» θα δώσει και ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πορεία θα πραγματοποιήσουν και μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και αντιεξουσιατές, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 18:00, στην Καμάρα. Στις 18.00 είναι προγραμματισμένη και προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Εγνατία με Μητροπολίτου Γενναδίου. Τέλος, συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν και πολίτες που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών. Το ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο για τις 18.00, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο της περιφρούρησης των χώρων της ΔΕΘ και της ομαλής διεξαγωγής των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί. Κάγκελα θα τοποθετηθούν επί της Λ. Στρατού, ενώ έχουν φτάσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και οι δύο αύρες, τα οχήματα εκτόξευσης νερού. Ακόμα, λόγω των συγκεντρώσεων θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει στα μέλη του που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να τα κλείσουν στις 3 μ.μ. το μεσημέρι λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου: 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η μέρα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

Όπως κάθε χρόνο αναμένεται η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, γεγονός που αναπόφευκτα δημιουργεί αναστάτωση στην πόλη και στην αγορά μας.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί αρκετές διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης μας εκείνη τη μέρα. Παρόλο που ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έλαβε τη διαβεβαίωση από πλευράς Αστυνομίας ότι θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε είδος παράτυπης και παράνομης δραστηριότητας, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα και επικίνδυνα γεγονότα, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας τόσο των πολιτών όσο και των εμπορικών καταστημάτων.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι η επισκεψιμότητα καταναλωτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι σχεδόν μηδενική το απόγευμα των εγκαινίων της ΔΕΘ, προτείνουμε στα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 3 μ.μ. το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

-Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών

-Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους

-Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

-Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

-Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

Η ανάγκη για προστασία των περιουσιών μας από την Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι δεδομένη και σημαντική για όλους μας.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και αυτό που μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από εμάς για να διευκολύνουμε την προστασία των περιουσιών μας.

Με πληροφορίες από Thestival

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM