Φωτιές σε Χανιά & Χίο - «Μάχη» της πυροσβεστικής απέναντι σε ισχυρούς ανέμους

Φωτιές σε Χανιά & Χίο - «Μάχη» της πυροσβεστικής απέναντι σε ισχυρούς ανέμους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από το πρωί σε Χανιά και Χίο, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες απέναντι στους ισχυρούς ανέμους. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η φωτιά στον Πλατανιά Χανίων καίει προς το παρόν χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 έως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη η φωτιά καίει αγροτική έκταση και περιοχή με ελαιώνες.

Πυρκαγιά και στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε σε παλιό σκουπιδότοπο της Χίου, στην περιοχή Καμποχώρων, και κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM