Εμπόριο παράνομων υιοθεσιών: Οι συνομιλίες για τις «πωλήσεις νεογέννητων»

Εμπόριο παράνομων υιοθεσιών: Οι συνομιλίες για τις «πωλήσεις νεογέννητων» Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία και λεπτομέρειες της δράσης του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ έξι από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Με κυνικό τρόπο, οι κατηγορούμενοι έκαναν μέχρι και την τελευταία στιγμή «παζάρια» για τα μωρά που θα πουλούσαν, κανονίζοντας τις αμοιβές τους, μέσω τηλεφώνου.

Κοστολογούσαν τα βρέφη μέχρι και 28.000 ευρώ και μοίραζαν τα κέρδη, όπως φαίνεται και από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, όπως η ακόλουθη, ανάμεσα σε μαία και γυναικολόγο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

ΜΑΙΑ: Υπάρχει ένα ζευγάρι εδώ στην κλινική, που ασχολούμαι εγώ προσωπικά μαζί τους, γιατρό έχουν τον δικό μας, τον *** (σημ: αναφέρεται όνομα ιατρού). Ενδιαφέρονται... τι ποσό να τους πω;
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Πες τους 25 χιλιάρικα. Τα πέντε, θα τα μοιραστείς εσύ με το γιατρό.
ΜΑΙΑ: Και ο δικηγόρος από αυτά θα πάρει;
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Ο *** (σημ: αναφέρεται όνομα δικηγόρου) έχει χωριστή αμοιβή, θα είναι επιπλέον αυτά, 2 με 3 χιλιάρικα
ΜΑΙΑ: Ωραία, θα μιλήσω σήμερα με τη γυναίκα.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Κοίταξε να έχουμε μια απάντηση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
ΜΑΙΑ: Δεν θα δυσκολευτούμε να φτάσουμε σε συμφωνία νομίζω. Της είχα κάνει πρόταση και πιο παλιά για υιοθεσία, αλλά ήθελε να δοκιμάσει πρώτα με παρένθετη. Δεν πέτυχε όμως.


Διάλεγαν τις μητέρες, αλλά διάλεγαν και τα μωρά

Τα μέλη του κυκλώματος διάλεγαν γυναίκες-«μηχανές τεκνοποίησης», διάλεγαν όμως και μωρά, όπως όλα δείχνουν. 

ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ: Έχω «εμπορικό ενδιαφέρον» και για τα δυο παιδιά, αλλά δεν ξέρω ακόμη τι συμφωνία μπορούμε να κλείσουμε. Το ένα θα το πάρω σίγουρα, αυτό που είναι υγιές. Το άλλο δεν μπορώ να σου απαντήσω από τώρα, αν δεν μάθουμε πώς είναι στην υγεία του.
ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ: Θέλω να ξέρω, αλλιώς την παίρνω και επιστρέφουμε στη Βουλγαρία. Θα μας πληρώσεις και τα έξοδα για να γυρίσουμε πίσω.
ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ: Κοίτα, έχω ήδη κάνει παζάρι για το ένα μωρό. Ας κάνεις μερικές εξετάσεις ακόμη, να μείνει λίγο στο νοσοκομείο, να δούμε πώς πάει κι αν είναι καλά και το άλλο μωρό, θα τα πάρω και τα δυο.
Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, με συντονισμένες κινήσεις, φρόντιζαν να περνούν τα μωρά στα χέρια των θετών γονιών, αμέσως μόλις έβγαιναν από το νοσοκομείο, όπως προκύπτει και από τηλεφωνική επικοινωνία γυναικολόγου με γυναίκα που ήθελε να πάρει ένα παιδί:

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μετά τις πέντε το μωρό θα πάρει εξιτήριο, θα το πάρει η μητέρα του και θα περάσει από το δικηγόρο για να υπογράψει τα χαρτιά για την παράδοση της επιμέλειας. Μετά θα έρθει από εμένα για να πληρωθεί. Εσύ, πέρνα από το ιατρείο μου νωρίτερα να κανονίσουμε και το άλλο, το οικονομικό, μεταξύ μας.
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ: Μπερδεύτηκα τώρα, η μαία μου είχε πει ό,τι το κοριτσάκι θα είναι στο γραφείο σου. Από εσένα θα πάρω το μωρό ή από τον δικηγόρο;
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Θα σου τηλεφωνήσω σε λίγο να σου πω. Πάντως, καλό είναι να μην έρθεις σε επαφή με τη βιολογική μητέρα. Αν φτάσεις νωρίτερα, να περιμένεις λίγο να περάσει η ώρα.
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ: Το μωρό θα είναι ταϊσμένο όταν το πάρω; Γιατί θέλω και δυο τρεις ώρες να φτάσω μετά στο σπίτι.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Θα τα κανονίσω όλα και θα σου πω.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM