Κατερίνη: Σε επίθεση από αδέσποτα οφείλεται ο θάνατος των ελαφιών στο δημοτικό πάρκο

Κατερίνη: Σε επίθεση από αδέσποτα οφείλεται ο θάνατος των ελαφιών στο δημοτικό πάρκο Facebook Twitter
Πηγή φωτό: pieria.tv
0

Σε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά αποδίδεται ο θάνατος επτά ελαφιών, πριν από λίγες μέρες, στον Δημοτικό Κήπο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Λεωνίδα Τζέγκα, ο οποίος εξέτασε τα νεκρά ζώα, δέχθηκαν επίθεση από μεγαλόσωμα σκυλιά, καθώς έφεραν δαγκώματα και πληγές σε όλο τους το σώμα.

«Προφανώς ήταν κάποια αγέλη από αδέσποτα σκυλιά, που πήδηξε τον χαμηλό φράκτη και επιτέθηκε στα ελάφια», ανέφερε ο κτηνίατρος ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα στειρώσεων που υλοποιεί ο δήμος Κατερίνης.

Όπως εκτιμά όμως, παρά τις στειρώσεις που τα τελευταία 2,5 χρόνια, φτάνουν τις 1000, ο αριθμός των αδέσποτων, κυρίως έξω από την πόλη της Κατερίνης, έχει πολλαπλασιαστεί.

«Αν και τα σκυλιά δεν έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους, εντούτοις μάς έχουν αναφερθεί επιθέσεις σε κατσίκια και σε κοπάδια ζώων», τόνισε ο κ. Τζέγκας ανακοινώνοντας ότι σύντομα το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς και στον δήμο Κατερίνης, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον εντοπισμό των νεκρών ελαφιών, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή, Σάββα Χιονίδη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM