Στην Ελευσίνα το αρματαγωγό «Ικαρία» με 389 αιτούντες άσυλο από τη Σύμη

Στην Ελευσίνα το αρματαγωγό «Ικαρία» με 389 αιτούντες άσυλο από τη Σύμη Facebook Twitter
0

Στο λιμάνι της Ελευσίνας έφτασε το πρωί, αρματαγωγό το οποίο μετέφερε 389 αιτούντες άσυλο από το νησί της Σύμης.

Το πρωί, το  αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία», μετέφερε συνολικά 389 άτομα τα οποία έχουν αιτηθεί άσυλο από τη Σύμη στην Ελευσίνα και θα μεταφερθούν σε διάφορες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το βράδυ της Δευτέρας άλλοι 500 αιτούντες είχαν μεταφερθεί από την Σύμη στον Πειραιά, με την σημερινή επιχείρηση να εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αποσυμφόρησης των δομών στα νησιά του Αιγαίου, όπου ήδη έχουν αποχωρήσει από αυτά περίπου 4.000 μετανάστες, το τελευταίο δίμηνο. 

Από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια, σε δομές της ενδοχώρας, φτάνει τα 3.887 άτομα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες απ' τα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ, σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα. Επιπλέον, ο ΔΟΜ λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Ο οργανισμός, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, συμβάλλει ακόμη στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ