Κακοκαιρία στην Αττική: Προειδοποίηση της ΕΜΥ - Πού βρέχει αυτή την ώρα

Κακοκαιρία στην Αττική: Προειδοποίηση της ΕΜΥ - Πού βρέχει αυτή την ώρα Facebook Twitter
Πού βρέχει αυτή την ώρα στην Αττική
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το πρωί διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι πρώτες βροχές έπεσαν στη δυτική Αττική, με τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σταδιακά, καθώς ήδη από τις 2μ.μ βρέχει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι αναφορές για διακοπές ρεύματος εξαιτίας των βροχοπτώσεων στα νότια της πρωτεύουσας. Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς σε Μαρούσι, Παλλήνη, Πάρνηθα, Σπάτα και Ελευσίνα.

Καταιγίδες σημειώνονται επίσης στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπως φαίνεται και στις εικόνες από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11. 

Κακοκαιρία στην Αττική: Προειδοποίηση της ΕΜΥ - Πού βρέχει αυτή την ώρα Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του Νομού. Αρκετά έντονες θα είναι οι αναπτύξεις σε Ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό. Η ΕΜΥ συνιστά στους πολίτες να προσέχουν το επόμενο δίωρο.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ορεινό χωριό Κυριάκι και στη Στεφάνη Βοιωτίας ενώ ισχυρές βροχές σημειώνονται και στη Μακεδονία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Μέχρι τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια και έως και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει κα πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22 με εξαίρεση τη Ρόδο όπου θα φτάσει τοπικά τους 24, και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Με πληροφορίες από ΕΜΥ και meteo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM