Αρχαία Θουρία: Η ανακάλυψη της μεγάλης ελληνικής πόλης για την οποία λίγα είναι γνωστά

Αρχαία Θουρία: Η ανακάλυψη της μεγάλης ελληνικής πόλης για την οποία λίγα είναι γνωστά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Η αρχαία πόλη της Θουρίας, χρονολογείται από το 3.000π.Χ και εξακολουθεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις στους Έλληνες αρχαιολόγους.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ανακάλυψη ενός καλά κρυμμένου θεάτρου και, καθώς οι ανασκαφές συνεχίζονται, σε μικρή απόσταση από την Καλαμάτα, οι επιστήμονες ελπίζουν να ξεθάψουν νέους θησαυρούς. «Άλλοτε όμως οι ενδείξεις είναι τόσο σημαντικές που η χαρά είναι πολύ μεγάλη», λέει στο BBC η Ξένη Αραπογιάννη, η αρχαιολόγος που ανακάλυψε το θέατρο το 2016. «Το θέατρο το αναζητούσα 20 χρόνια στην αρχαία Θουρία».

Για την ώρα, λίγα είναι γνωστά για αυτή την πόλη. «Έχουμε να κάνουμε με μία πάρα πολύ μεγάλη πόλη, που έχει ερευνηθεί πάρα πολύ λίγο». Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή, επειδή ήταν υπό την προστασία της Σπάρτης. Όπως εξηγεί η κα Αραπογιάννη, η ύπαρξη του θεάτρου είναι ενδεικτική του πλούτου και της δύναμης που απολάμβανε η Θουρία. 

Ο Παυσανίας είχε γράψει για αυτήν ότι, κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, μεταφέρθηκε από τις πλαγιές στην πεδιάδα - κάτι που επιβεβαιώνεται από τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται στην πεδιάδα. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε διάφορα ιερά, τα οποία αναζητούν οι αρχαιολόγοι. 

Απολαύστε το αφιέρωμα του BBC στην αρχαία πόλη:

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια