Χίος: Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο προς τον καταυλισμό προσφύγων

Χίος: Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο προς τον καταυλισμό προσφύγων Facebook Twitter
0

Στους δρόμους βρέθηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι κάτοικοι των Καμποχώρων της Χίου, αποκλείοντας τη δίοδο των οχημάτων προς τη ΒΙ.ΑΛ., ως μία πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας στον εγκλωβισμό χιλιάδων ατόμων στον καταυλισμό προσφύγων του Χαλκειούς.

Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.

«Η κανονικότητα της ζωής στο Χαλκειός έχει χαθεί»

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του Χαλκειούς δήλωσε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων σε επικοινωνία του με τον Γ.Γ. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού έλαβε δεσμεύσεις ότι μετά τη Σάμο και τη Λέσβο, σειρά αυτή την εβδομάδα έχει η Χίος και η Κως.

Για τραγικές καταστάσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι κοινωνίες των Καμποχώρων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όχι μόνο αποσυμφόρησης αλλά και κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. «Λύσεις της μετακίνησης πληθυσμού δεν αποτελούν λύση γιατί οι ροές είναι συνεχείς και ανεξέλεγκτες τους τελευταίους μήνες. Η λύση πρέπει να είναι ριζοσπαστική και σε κεντρικό επίπεδο. Η Ν.Δ. πρέπει επιτέλους να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», ανέφερε.

Το θέμα της ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. έθεσε ως βασική προτεραιότητα σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Μπουγδάνος, σημειώνοντας ότι το Νοσοκομείο έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τις μεταναστευτικές ροές με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των κατοίκων να αυξάνεται διαρκώς.

Με πληροφορίες από politischios.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM