Ασπρόπυργος: Λαθροκυνηγός κρατούσε αιχμάλωτα 500 άγρια πουλιά στο σπίτι του

Ασπρόπυργος: Λαθροκυνηγός κρατούσε αιχμάλωτα 500 άγρια πουλιά στο σπίτι του Facebook Twitter
Περισσότερα από 500 άγρια πουλιά κρατούσε αιχμάλωτα ένας σεσημασμένος λαθροκυνηγός στον Ασπρόπυργο. (Φωτογραφία Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία)
1

Περισσότερα από 500 άγρια πουλιά κρατούσε αιχμάλωτα ένας σεσημασμένος λαθροκυνηγός στον Ασπρόπυργο

Τα πουλιά ζούσαν κάτω από εξαιρετικά άσχημες συνθήκες και κατασχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το σπίτι του λαθροθήρα. Η επιχείρηση ξεκίνησε από τον τυπικό έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν πολλά άγρια πουλιά και εργαλεία παγίδευσης. Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα ήδη γνωστά στις αρχές, καθώς ο ένας εξ αυτών είχε πιαστεί ξανά το 2017 με περίπου 1.000 πουλιά.

Τα πουλιά μεταφέρθηκαν στον Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ, ενώ όσα από αυτά βρίσκονταν σε καλή κατάσταση απελευθερώθηκαν την επόμενη ημέρα από την Ελληνική Ορνιθολογικής Εταιρεία. Κάποια από αυτά, όπως οι Αμπελουργοί που είναι μεταναστευτικά είδη, έχοντας χάσει τη φθινοπωρινή μετανάστευση, θα απελευθερωθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Ασπρόπυργος: Λαθροκυνηγός κρατούσε αιχμάλωτα 500 άγρια πουλιά στο σπίτι του Facebook Twitter
Φωτογραφία Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Ασπρόπυργος: Λαθροκυνηγός κρατούσε αιχμάλωτα 500 άγρια πουλιά στο σπίτι του Facebook Twitter
Φωτογραφία Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Στα είδη που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται Καρδερίνες, Βραχοτσοπανάκοι, Δεντροτσοπανάκοι, Φλώροι, Σκαρθάκια, Φανέτα, ένα ζευγάρι Σταυρομύτηδες, Ελατοπαπαδίτσες, Σπίνοι, Χειμωνόσπινοι, Αμπελουργοί, Κοτσύφια, Γαλαζοκότσυφες, Σιρλοτσίχλονα και Κοκκινολαίμηδες. Επίσης βρέθηκαν δίχτυα παγίδευσης, ξόβεργες, ηχομιμητικές συσκευές, παγίδες σύλληψης άγριων πουλιών και παραποιημένα κυνηγετικά όπλα.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε από το Δασονομείο Αιγάλεω, το Δασονομείο Ελευσίνας, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ'ΚΟΣΕ και την Ελληνική Αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα.

Η σύλληψη και κατοχή σε αιχμαλωσία όλων των ειδών άγριων πουλιών από το φυσικό περιβάλλον απαγορεύεται από τον νόμο. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε παγίδευση, κατοχή ή εμπόριο άγριων πουλιών επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες Δασικές Αρχές στο 1591 (Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας, καθημερινά 8:00-22:00, Σαβ/κο: 10:00-20:00).

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το 2017 με 1000 πουλιά, το 2019 πάλι το ίδιο... «πλήρωσε» την πρώτη φορά με κάποιο αυτόφωρο, υποθέτω. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς επιτήρηση και δυο χρονάκια μετά πάλι τα ίδια. Αθάνατη Ελλάς...