Ισχυρός σεισμός ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη - Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη - Αισθητός και στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, γεγονός καθησυχαστικό σε ό,τι αφορά τη μετασεισμική ακολουθία.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM