Ο δήμος Καλαμάτας μπλόκαρε το δίκτυο 5G λόγω «ακτινοβολίας»

Ο δήμος Καλαμάτας μπλόκαρε το δίκτυο 5G λόγω «ακτινοβολίας» Facebook Twitter
1

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε να μπλοκάρει την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου 5G, που βρισκόταν σε πιλοτικό στάδιο στην πόλη.  

Το συμβούλιο θεώρησε επικίνδυνη την ακτινοβολία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του να διακοπούν οι δοκιμές και το δίκτυο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα μόνο όταν αντίστοιχα δίκτυα τεθούν σε ισχύ και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόταση της διακοπής της σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου υπερψηφίστηκε με 16 ψήφους.

Η απόφαση ζητά να διακοπεί η συνεργασία με τη Wind «έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής». Στο κείμενο που διάβασαν εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, έκαναν λόγο για «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι πολύ μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, αλλά οι σύμβουλοι φαίνεται πως αγνόησαν τα δεδομένα. 

Στη συνεδρίαση ακούστηκε μεταξύ άλλων η άποψη ότι η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί να στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει «τη χαριστική βολή στην πόλη». Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος πρότεινε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για το θέμα αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.  «Δεν μπορούν να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας τακτικές εγωιστικές», «ούτε θα πρέπει να επικρατήσει ο σκοταδισμός», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και τον δήμο Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μετά κάψαμε μάγισσες στην πλατεία και κάναμε ξόρκια για να γίνουμε πιο καρπεροι. Βασικα δεν πειράζει που τον χειμώνα δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τις βρωμιες που ανεξέλεγκτα αποφασίζει ο καθένας να κάψει, το 5G κρατήστε μακριά κι όλα τ´αλλα....