Χιονίζει στα βόρεια προάστια - Βίντεο από τα Μελίσσια

Χιονίζει στα βόρεια προάστια - Βίντεο από τα Μελίσσια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Χιόνισε σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων, καθώς μια νέα κακοκαιρία «εξπρές» πλήττει από χθες το απόγευμα την Αττική.

Χιόνι πέφτει από νωρίς το πρωί στα Μελίσσια και στον Διόνυσο ενώ πυκνή είναι η χιονόπτωση και στα Βίλια, που είχε είχαν χτυπηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της «Ζηνοβίας» και τις προηγούμενες ημέρες, καταγράφοντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Βίντεο από την χιονόπτωση στα Μελίσσια

 

Στα Βίλια, τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε χτες, όμως τα χιόνια των προηγούμενων ημερών δεν έχουν λιώσει και από σήμερα το πρωί χιονίζει πάλι.

 

Στα «λευκά» είναι και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, οι Θρακομακεδόνες καθώς και η Πάρνηθα όπου το χιόνι είναι ιδιαίτερα πυκνό. Και σήμερα ο δρόμος για το βουνό της Πάρνηθας είναι κλειστός και το τελεφερίκ δεν εξυπηρετεί τους επισκέπτες για λόγους ασφαλείας.


Όσοι επιχειρήσουν να φτάσουν με τα πόδια χρειάζονται καλό εξοπλισμό καθώς σε αρκετά σημεία το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Καταφύγιο Μπάφι.

Ο καιρός σήμερα 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 - 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίου τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM