Ζάκυνθος: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον - Δεν εμφανίστηκαν βασικοί μάρτυρες

Ζάκυνθος: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον - Δεν εμφανίστηκαν βασικοί μάρτυρες Facebook Twitter
0

Διακόπηκε για τις 13 Ιανουαρίου 2020 η δίκη στο Μικτό Εφετείο Πατρών, για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον.


Ειδικότερα, αναβολή για τις 13 Ιανουαρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του νεαρού Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Η πολύκροτη υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, Τετάρτη, σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Εφετείο Πατρών με τους γονείς άτυχου νέου να βρίσκονται από νωρίς στην αίθουσα του δικαστηρίου περιμένοντας να γίνει η δίκη. Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την επιλογή ενόρκων. Η πολιτική αγωγή λόγω κωλύματος αιτήθηκε αναβολής, ενώ παράλληλα απουσιάζουν και βασικοί μάρτυρες.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του νεαρού, η οποία έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπισμπίκη.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον των έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την 30σέλιδη έκθεση έφεσης, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που επέβαλλε ποινές στους κατηγορουμένους από 5 έως 15 χρόνια, κρίνεται ως εσφαλμένη, ρίχνοντας τους στα «μαλακά». Ζητά μάλιστα να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εσφαλμένη θεωρεί η Εισαγγελία και την απόφαση για τον Έλληνα μπάρμαν ο οποίος μετά τη δίκη αποφυλακίστηκε.

  

Οι γονείς του άτυχου Αμερικάνου ήταν απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε Πρωτόδικα το δικαστήριο με τη μητέρα του να αναφέρει μιλώντας σε δημοσιογράφους πως «αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα....Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο.»

Με πληροφορίες από The Best / Patras Times

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM